Alertă alimentară! Consumul de conserve îți poate fi fatal…Mulţi dintre noi cumpărăm conserve din supermarketuri, dar puţini ştiu exact ce efecte toxice au pentru organism.
Speialiștii americani spun că pericolul nu vine din conținutul conservelor, ci de la nanoparticulele din ambalaj. Particulele de oxid de zinc din conserve distrug proeminenţele de pe suprafaţa celulelor intestinale şi încetinesc modul în care se absorb substanţele nutritive.
Această substanță nu este singura care poate duce la boli cardiace, diabet și obezitate. Experții spun că și bisfenol A, folosit în plasticul care căptușește conservele, este nociv pentru organism. Aceasta este folosită pentru a se menține produsele proaspete și pentru a nu rugini cutia.
Bisfenolul se transferă ușor din materialul plastic în alimentele din cutii sau sticle, ajungând astfel în organismul uman și afectează activitatea glandelor endocrine. Mai mult, se pot produce dereglări hormonale și modificări comportamentale în rândul copiilor cauzând pubertate precoce, potrivit Mayoclinic.org, citat de DC News.