Lifestyle

Alba ca Zăpada. Prăjitura tradițională la români

Alba ca Zăpada. Prăjitura tradițională la români

Alba ca Zăpada. Cum orice masă de sărbătoare se încheie întotdeauna cu un desert, vă arătam mai jos o rețetă de prăjitură delicioasă, pe care să o încercați atunci când vi se face pofta de ceva tradițional românesc.

Alba ca Zăpada. Prăjitura tradițională la români. Astăzi nu vom prezenta o rețetă de cozonac, ci o rețetă cu foi și cremă de lapte cu unt și răzătură de lămâie. Uite cum se prepară Alba ca Zăpada.

Ingrediente necesare pentru prăjitură:

Pentru foi:

  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde

Pentru cremă:

  • 1 litru de lapte
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • coaja de lamaie

Mod de preparare:

„Se pregateste compozitia pentru foi din ingredientele de mai sus.
Se coc foile pe dosul unei tavi tapetate cu faina.
Intre timp, se pregateste crema.
Se dizolva faina in 4-5 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se pune la fiert impreuna cu zaharul.
Cand fierbe laptele se adauga faina si se amesteca in continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Apoi se ia de pe foc si se adauga untul si coaja de lamaie.
Se formeaza straturi alternative de foi si crema.
Se taie prajitura sub forma de romb si se pudreaza cu zahar,” notează babyunica.ro.