Alarmă în România! Bacterie foarte periculoasă, descoperită în preparate din carne
O bacterie foarte periculoasă a fost decoperită în preparate din carne care au ajuns deja și pe rafturile magazinelor alimentare. Medicii spun că bacteria poate afecta sistemul nervos al oamenilor.
Preparatele din carne au fost distribuite în zece județe din țară, mai exact în Iași, Bacău, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Neamț, Prahova, Suceava și Vaslui, cât și în Marea Britanie, Belgia, Germania, Spania, Italia și Irlanda.
Bacterie extrem de periculoasă în mușchi țigănesc și urechi snacks
Producătorul local a inițiat retragerea de la comercializare a produselor Mușchi Țigănesc și Urechi Snacks, ca urmare a evidențierii bacteriei Listeria monocytogenes.
De asemenea, recheamă de la consumatori produsele cu datele de identificare Urechi Snacks 200 g, Lot: 076121121, care expiră pe 02.01.2022, respectiv Mușchi Țigănesc, Lot: 017121121, cu data de expirare 27.12.2021 / 06.01.2022, informează Ziarul de Iași, potrivit botosaneanul.ro.
„Atragem atenția tuturor producătorilor să nu se joace cu sănătatea consumatorilor, mai ales în această perioadă în care crește consumul de produse tradiționale din carne de porc”, a declarat Mihai Ponea, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.