Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov va beneficia, în premieră, de un sistem fotovoltaic de ultimă generație. Acesta va implementat cu ajutorul unei donații de 304.000 lei realizate de Fundația DMS, în parteneriat cu Fundația Filantropică Metropolis.
Proiectul finanțat de Fundația DMS vizează instalarea unei centrale solare de 100 kW. Proiectul are scopul de a eficientiza consumul de energie electrică și de a reduce costurile de operare. Dar și de a contribui la tranziția spre un spital modern, sustenabil și prietenos cu mediul.
„Credem într-o Românie a faptelor și a responsabilității. Sănătatea este o prioritate, iar acest proiect este un sprijin concret pentru cei care salvează vieți în fiecare zi. Chiar dacă suntem o organizație tânără, avem proiecte importante și ne implicăm cu tot sufletul în viața comunității. Fiecare inițiativă contribuie la schimbare, iar noi, Fundația DMS, vrem să fim martori și părtași la schimbarea în bine a țării noastre. Ne bucură să avem parteneri de nădejde în proiectele noastre și că putem, împreună, să contribuim la modernizarea și eficientizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, a declarat Mihăiță Doroftei, fondatorul Fundației DMS.
DMS sprijină un sistem sanitar sustenabil
Lucrările vor începe la finalul lunii mai, iar centrala fotovoltaică va fi funcțională din această vară. Spitalul deservește anual zeci de mii de pacienți din județ și regiune, fiind cea mai mare unitate sanitară din Brașov.
„Ne bucurăm că putem susține un proiect cu impact real. Mai puțini bani cheltuiți pe facturi, mai multe resurse pentru actul medical și un pas înainte spre un sistem sanitar sustenabil. Le mulțumim partenerilor noștri de la Fundația Filantropică Metropolis și de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov pentru entuziasmul cu care au primit propunerea noastră, pentru implicarea lor în comunitate și, mai ales, pentru ușurința și plăcerea cu care aleg să facă bine. Suntem, moral și financiar, alături de sănătatea brașoveană și trebuie să mulțumesc, nu în ultimul rând, întregului personal medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, care, prin muncă asiduă și profesionalism, ne este alături în cele mai dificile momente”, a adăugat Sorin Doroftei, cofondator al Fundației DMS.
Fundația Metropolis continuă susținerea
„Ne bucurăm să fim parte dintr-un demers care aduce tehnologia verde în inima sistemului medical românesc. Partenerii noștri de la Fundația DMS merită toată aprecierea pentru viziunea, determinarea și sufletul puse într-un proiect. Care nu doar că reduce impactul asupra mediului, ci și modernizează un spital esențial pentru întreaga regiune. La rândul nostru, Fundația Metropolis va continua să investească în această unitate sanitară, prin renovarea completă a Secției de Oncologie. Credem într-un viitor medical sustenabil, în spitale umane, eficiente și demne de încrederea pe care oamenii o au în ele. Iar Brașovul a răspuns mereu pozitiv apelurilor noastre la implicare, demonstrând, din nou, că este un oraș deschis schimbării și progresului”, a declarat Codin Maticiuc, fondator Spitale Publice din Bani Privați – Fundația Metropolis.
DMS investește în infrastructură socială și medicală
La rândul său, Emil Mailat, manager interimar al Spitalului Clinic Județean Brașov, a declarat: „Mulțumim Fundației DMS pentru soluțiile propuse – practice și eficiente din punct de vedere economic. Acestea aduc un real beneficiu activității spitalului și ne ajută să construim o infrastructură medicală mai durabilă. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de Fundația Filantropică Metropolis și de Fundația DMS. Acest proiect nu este doar o investiție într-un sistem de energie verde, ci o investiție în viitorul spitalului nostru. Fiecare pas spre eficiență energetică înseamnă mai mult sprijin pentru pacienți, mai multe resurse pentru tratamente și un mediu mai bun pentru cadrele medicale. Mulțumim partenerilor noștri că ne ajută să transformăm aceste obiective în realitate.”
Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu al Fundației DMS de investiții în infrastructură socială și medicală, cu accent pe eficiență, accesibilitate și sustenabilitate.
