Lifestyle

Ai primit un diagnostic serios? Clinicile private din România costă la fel de mult ca cele internaționale

Ai primit un diagnostic serios? Clinicile private din România costă la fel de mult ca cele internaționale

Oricât de dificilă ar fi aflarea unui diagnostic medical, există soluții cu ajutorul cărora să primești cea mai bună îngrijire pentru banii pe care-i oferi. În cazul în care ai prefera să te tratezi în sistemul privat, unii consilieri medicali internaționali sunt de părere că este mai avantajos să faci acest lucru în afara granițelor țării. Spre exemplu, Turcia este o țară faimoasă pentru turismul medical, atât pentru români, cât și pentru oameni de peste Ocean.

Una dintre persoanele care s-a tratat acolo, după primirea unui diagnostic grav, a fost Cătălin Botezatu. Celebrul creator de modă a apelat la servicii de consiliere pentru a alege o clinică unde să i se stabilizeze starea de sănătate. Există varii destinații preferate de români, iar prețurile sunt în general asemănătoare cu cele pe care le întâlnim în clinicile private de la noi din țară.

Diferențele de prețuri sunt în favoarea clinicilor internaționale

Conform consilierului internațional Eva Pavel, „Uneori, (n.r. prețurile din clinicile medicale internaționale) sunt chiar mai mici”. Totuși, costurile asociate cu transportul și, în anumite situații, cazarea, ar duce la o sumă totală similară cu aceea pe care am plăti-o între granițele țării.

Un alt avantaj adus în discuție de persoanele care activează în domeniul consultanței medicale este avansul tehnologic, care în România adesea întârzie să apară.

„Pacienții pot solicita ajutor pentru o consultatie generala simpla sau pentru probleme de sănătate rare, complicate sau în stadiu avansat. Dacă este necesar putem ajunge in spitale internationale unde se foloseste Chirurgia robotică, precum și multe alte proceduri și aparate medicale abia inventate”, a explicat Eva Pavel, conform unei știri Antena 3 CNN.

Pentru ce se tratează românii în străinătate?

Cele mai frecvente specializări medicale dinafara granițelor și la care românii apelează cu încredere includ: oncologie medicală, chirurgie, dietă și nutriție, afecțiuni oculare, hipertensiune arterială, ginecologie și obstetrică, proteze, implantologie orală, ortopedie și traumatologie, blefaroplastie, conform informațiilor obținute de Antena 3 CNN.

De asemenea, chirurgia estetică dedicată bărbaților este la din ce în ce mai mare căutare. Amintim îndeosebi de implanturile de păr, la care în ultimii ani au apelat numeroși bărbați celebri din România, inclusiv Mihai Trăistariu. Un subiect de interes pentru toată lumea, însă, este diabetologia. Avansul tehnologic de peste hotare ar face posibilă ținerea sub control a diabetului de tip 2, care afectează un număr considerabil de români după vârsta de 50 de ani și este principala comorbiditate a vârstnicilor.

Totuși, încă nu s-a găsit o cale universală de a gestiona diabetul de tip 1, care afectează persoane de toate vârstele, cu toate stilurile de viață și toate condițiile fizice.