Aer poluat în Brașov. Poluarea reprezintă o problemă foarte serioasă la nivel mondial. Pe lângă impactul pe care acest fenomen îl are la nivelul mediului înconjurător, mai există o problemă. Sănătatea oamenilor care trăiesc într-un mediu poluat poate fi afectată. Aceștia pot dezvolta boli respiratorii și multe altele.
Din această cauză, aerul din Brasov a devenit toxic. Locuitorii din acest oraș se tem să deschidă geamurile caselor. Aceștia nu doresc să se expună prea mult la toxine.
Aer poluat în Brașov
Brașovul este o destinație turistică care reprezintă alegerea principală pentru mulți români. Peisajele superbe și aerul curat de munte sunt motivele principale care atrag turiștii. Însă, se pare că gradul de poluare din acest oraș de munte a depășit limitele admise.
Aerul curat din Brașov a devenit acum toxic. Oamenii sunt speriați să deschidă geamurile caselor. Se pare că motivul din spatele acestei poluări peste limită este halda de gunoi a orașului.
Efecte grave la nivelul sănătății
Aer poluat în Brașov. Laboratorul mobil al Agenției de Protecție a Mediului a făcut o descoperire alarmantă. În aerul din Brașov au fost descoperite concentrații de hidrogen sulfurat semnificativ mai mari decât nivelul maxim admis.
Este vorba de un gaz otrăvitor, care poate avea efecte extrem de distrugătoare la nivelul sănătății. Atât sistemul respirator, cât și cel neurologic sunt afectate de acest gaz periculos pentru organismul oamenilor.
Deșeurile, sursă de contaminare
În urma acestor descoperiri, autoritățile au încercat să găsească sursa principală pentru acest grad mare de poluare. Există motive și presupuneri că problema principală este depozitul de deșeuri din oraș. Aceasta ar fi cauza contaminării aerului din Brașov.
Aer poluat în Brașov. Sute de locuitori din Brașov s-au plâns recent că există un miros înțepător foarte puternic. Aceștia au explicat că în anumite zone este chiar de nesuportat. Unele cartiere nu mai pot deschide ferestrele din cauza mirosului. Acest miros ar fi cauzat de toxinele care se află în aer.
Autoritățile investighează problema
Agenția pentru Protecția Mediului a înființat un laborator mobil în zona cea mai afectată. Este vorba de cartierul de unde provin majoritatea plângerilor de la cetățeni. , Acest demers a fost realizat la cererea primăriei. Instrumentele speciale au detectat concentrații ridicate de hidrogen sulfurat în 5 din cele 7 zile de monitorizare. Este vorba de valori chiar de trei ori mai mari decât maximul admis.
Prefectura a anunțat crearea unei comisii care să identifice sursa poluării. Dar, potrivit oficialilor municipali, depozitul de deșeuri de lângă oraș este cea mai probabilă sursă a gazului.
Hidrogen sulfurat peste limite
Operatorul gropii de gunoi trebuie să ardă gazul eliberat de deșeuri. Este vorba de cele care se află în descompunere. Materia organică descompusă produce hidrogen sulfurat. Acest gaz este întâlnit și la fabricarea celulozei și a hârtiei. Totuși, Brașovul nu dispune de astfel de fabrici. Așa că, în acest context, cauza poluării este clară.
Deșeurile sunt aduse la groapa de gunoi de lângă Brașov, înființată în 2004. Întreprinderea care se ocupă de aceasta este obligată să ardă gazul eliberat de deșeurile în descompunere. Aceasta nu și-a exprimat încă un punct de vedere cu privire la actuala problemă, conform Pro Tv .