Medicul Adina Alberts spune că avertismentele alarmiste privind efectele nocive ale utilizării Ivermectinei sunt false, ea susţinând chiar contrariul.
Scandalul provocat de folosirea Ivermectinei în COVID a creat un adevărat tsunami în toată societatea românească.
Dacă unii medici afirmau în urmă cu câteva zile că acest medicament este contraindicate pentru tratarea bolnavilor de COVID, acum susțin contrariul.
Despre Ivermectină s-au spus multe lucruri alarmiste pro și contra folosirii pentru uz uman a acestui medicament.
Ce susține medicul Adina Alberts
Doctoriţa estetician, cunoscută pentru numeroasele intervenții pe pagina sa de socializare în legătură cu problemele arzătoare din lume a medical și politică, intervine și acum, în scandalul folosirii Ivermectinei în COVID şi spune că această substanţă nu este cancerigenă, aşa cum se vehiculează, ci chiar ar ajuta la tratarea maladiei.
În plus, Alberts acuză că se încearcă o denigrare a acestei substanţe, după cum arată în postarea pe o reţea de socializare.
„ Ivermectina cancerigen?!?
Nimic mai fals. Ba este exact invers.
„Researchers in Japan and the United States have found that ivermectin, a drug used to kill parasites, suppresses tumour development in epithelial ovarian cancer”.
{Cercetători din Japonia și SUA au descoperit că ivermectina, un medicament utilizat pentru a distruge paraziții, inhibă dezvoltarea tumorală în carcinomul epitelial ovarian}.
Ivermectina produce orbire? O tâmpenie
„Ivermectina produce orbire?!?
Este o tâmpenie…. Sunt zeci de medicamente care produc afecțiuni ale vederii, ce pot da în final cecitate, și zac liniștite în rafturile farmaciilor umane, avizate fiind de ANMDM precum și de forurile similare internaționale.
– Că se încearcă o denigrare a acestei substanțe – Ivermectina – pentru a cărei descoperire, atât irlandezul Campbell cât și japonezul Omura au primit premiul Nobel în 2015, acesta poate fi un adevăr!
Studii numeroase din întreaga lume arată că această substanță este eficientă atât în vindecarea de COVID-19 cât și în prevenția îmbolnăvirii”, a scris medicul chirurg estetician Adina Alberts, pe pagina de Facebook.
Ministerul Sănătății nu recomandă Ivermectina în tratamentul COVID
Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că utilizarea medicamentului Ivermectină în tratamentul COVID reprezintă un risc. Studiile despre medicamentul veterinar sunt inconsistente, precizează reprezentanții ministerului.
„Nu tot ceea ce se aude este o știre adevărată (…) Este un medicament cu efect parazitar folosit în uzul uman, dar mai ales în uzul veterinar. La utilizarea umană se recomandă folosirea Ivermectinei sub forma unor creme utlizate în tratamentul acneelor. Nu este un medicament care să dovedească eficiență în tratarea COVID.
Studiile pe care se bazează utilizarea Ivermectinei sunt deocamdată inconsistente din punct de vedere științifiic și considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate!”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.