Lifestyle

Adevăruri incontestabile! Cum poți combate stresul. Sunt adevărați terapeuți

Psiholog: Răspuns la întrebarea

Adevăruri incontestabile! Din perspectiva psihologica, stresul este definit ca fiind “o relație particulara intre persoana și mediu, în care persoana evaluează mediul ca impunând solicitări care exced resursele proprii si amenință starea sa de bine, evaluare ce determina declanșarea unor procese de coping, respectiv răspunsuri cognitive, afective si comportamentale la feedback-urile primite” , afirmă Folkman.

Pentru a rezolva situația, medicii specialiști încurajează persoanele bolnave să adopte un un animal de companie. Ei sunt adevărați terapeuți, iar viața lângă acești necuvântători le va îmbunătăți starea mentală, cât și cea fizică. Acest lucru nu îl spunem noi, ci ultimele studii, care demonstrează beneficiile traiului alături de un câine, potrivit doctorulzilei.ro.

Iată concluzia specialiștilor:
Câinii combat stresul

Stresul este unul din marii dușmani ai omului modern. Însă studiile arată că 5 minute lângă un câine și îți scade cortizolul, hormonul stresului! Unii oameni au mărturisit că propriul câine îi relaxează mai mult decât partenerul de viață!

Adevăruri incontestabile! Cum poți combate stresul. Sunt adevărați terapeuți

Exercițiul iubirii

Nu ai cum să nu exersezi iubirea, când te afli lângă un câine. Alte studii arată că îți poți scădea tensiunea arterială doar mângâind un câine. Specialiștii care au coordonat un alt studiu au explicat că un om care deține un câine și a suferit un infarct are de 9 ori mai multe șanse să trăiască cel puțin un an după eveniment, comparativ cu o persoană care nu trăiește lângă un câine, potrivit doctorulzilei.ro.

Te menții în formă

Dacă ai un câine, trebuie să îl și plimbi. De aceea, proprietarii de câini sunt mai în formă decât cei fără, întrucât se plimbă zilnic, alături de patrupede, aproximativ 40 de minute. 20 de minute, de două ori pe zi.

Este o lecție a prieteniei

Înveți să dăruiești, ești mai bun lângă un câine, prin puterea exemplului. Nu te mai simți singur. De fapt, nu ai cum să te mai simți singur lângă animăluțele de companie.

Anticipezi pericolele

Câinele tău simte pericolele și te va ghida și pe tine. Poți astfel evita multe probleme. Unii câini simt și bolile. Marine, un labrador negru în vârstă de 8 ani, detectează cu o acuratețe de 97% cancerul de colon, doar mirosindu-ți fecalele sau respirația.

Câinele te face mai empatic

Devii empatic și încrezător. Un studiu al Universității Tufts arată că persoanele care au o legătură strânsă cu câinii lor au relații bune și cu semenii lor. Sunt oameni mai buni, mai atenți, mai înțelegători.

Ești mai fericit

Pur și simplu, un câine te programează la fericire. Prietenii blănoși au o fericire contagioasă, când se află lângă stăpânii lor iubiți. Te iubesc necondiționat și nu te judecă. Câinii ne ajută să ne simțim importanți, ne responsabilizează, ne ajută să ne descoperim sentimentele, umanitatea, să fim mai buni.