Ce se întâmplă în corpul tău după ce mânânci RODIE! Lupta împotriva îmbătrânirii continuă. Cercetătorii care lucrează pentru o companie nouă au descoperit efectele benefice ale urolitinei A1, o substanță produsă în timpul digestiei rodiei, care este uneori denumită „fructul zeilor”.
De fapt, este produsul degradării finale a taninurilor ellagice, compuși antioxidanți care se găsesc din abundență în rodie. Această conversie metabolică variază în funcție de oameni și de microflora intestinală a acestora: atunci când consumă rodie, cercetătorii au observat că unii au produs mai mult decât alții, fără a putea explica cu adevărat de ce. În orice caz, această substanță a intrigat cercetătorii.
Au observat, in vitro, că a crescut durata de viață a celulelor de viermi, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Privind mai departe, au identificat mecanismul responsabil de acest efect benefic: urolitina A ar stimula mecanismul de curățare a mitocondriilor, o procedură esențială pentru funcționarea normală a corpului și care se epuizează odată cu vârsta.
Această disfuncție ar fi implicată în majoritatea proceselor de degenerare la om și în special în deteriorarea masei musculare la vârstnici, fiind el însuși un important factor de mortalitate.
Rămâne să studiem efectele anti-îmbătrânire ale acestei substanțe foarte promițătoare la om și în durată. În timp ce așteptăm, va trebui, prin urmare, să ne mulțumim să consumăm rodie proaspătă sau în suplimente purificate (cum ar fi rodie dublă) pentru a beneficia de urolitina A. Premiul de consolare perfect acceptabil …