Adevărul despre conservele de sardine. Cât de sănătoase sunt, de fapt?
Printre cele mai achiziționate conserve de pește se află și cele de sardine. Deşi am fi tentați să credem că peştele din conserve (macrou, hering, ton, sardine) nu este la fel de sănătos, răspunsul este, de fapt, exact pe dos.
Mihaela Bilic susține că sardinele sunt o alegere bună pentru că nu au risc de contaminare cu metale grele.
”Conserva de sardine, cea mai accesibilă și eficientă formă de Omega 3. De Florii se mănâncă pește și, cu siguranță, pe mesele multor români există astăzi o bucățică de pește. Indiferent dacă este proaspăt sau congelat, sălbatic sau de acvacultură, autohton sau din alte mări și oceane, prăjit, saramură sau la cuptor”, a fost mesajul nutriționistului pe pagina sa de Instagram.
„Cea mai eficientă sursă de Omega 3”
Mihaela Bilic a mai spus că, ideal pentru echilibrul nostru nutrițional, ar fi să consumăm pește de două ori pe săptămână.
„Indiferent ce ați ales, poftă bună! Este mult mai important pentru sănătatea și echilibrul nostru nutrițional să mâncăm pește de măcar 2 ori/săptămână, decât să așteptăm/căutăm bucata de pește ideală. Și dacă tot vorbim de lucruri practice, țineți cont că o banală conservă de sardine este cea mai eficientă sursă de Omega 3, proteine complete, calciu și fier la un loc”, a mai spus aceasta.
Conservele de sardine au un preț accesibil
„Sardina este un pește mic care nu este crescut intensiv și nu are risc de contaminare cu metale grele; se hrănește cu plancton și concentrează în grăsimea ei cea mai mare cantitate de Omega 3. În conservă peștele este bine fiert, deci se poate mânca cu tot cu oase- o sursă de calciu cu bioeficiență crescută; dacă alegeți varianta în sos tomat, fierul hemic din carnea de pește se va absorbi mai mult și mai ușor.
Nu mai pierdeți timpul încercând să găsiți varianta de pește perfectă. Conserva de sardine există pe raftul oricărui magazin la un preț accesibil. Oricine poate mânca sănătos, dacă are informația corectă!”, a mai scris nutriționistul pe Instagram.