Adaugi lapte în cafea? Acest obicei îți poate distruge diminețile. Dacă ești dependent de cafea cu lapte, ar trebui să știi dezavantajele acestei combinații.
Cei care preferă să consume cafeaua cu lapte, mai exact persoanele cu intoleranță la lactoză, pot suferi probleme de sănătate, cum ar fi dureri de cap, sau indigestie.
Când alimentele „incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinaţie pot să rezulte substante care provoacă diaree, toxiinfecţii şi cresc riscul de cancer.
Dacă obişnuiţi să adăugaţi lapte în cafea, vă alegeţi doar cu gustul, spun medicii. „Laptele taie din acţiunea stimulatoare a cafelei. Dacă o cafea amară se digeră în 20 de minute, cea cu lapte rămâne şi trei ore în stomac”, adauga prof. dr. Mencinicopschi.
„Băutura se bea fără lapte, de preferinţă îndulcită cu puţin zahăr brun sau cu miere naturală”, scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi in primul volum al cartii „Noua ordine alimentara – Si noi ce mai mancam?”, potrivit click.ro
Adaugi lapte în cafea? Acest obicei îți poate distruge diminețile. Iată explicația!
Explicatia consta in faptul caefectul cafeinei este anihilat de cazeina pe care laptele o contine. Cel mai bine este sa iti consumi cafeaua impreuna cu un pahar de apa!
Cafeaua cea mai buna ramane cea impachetata, nicidecum cea varsata! Cafeaua varsata poate continte mai multe substante toxice si are efecte devastatoare asupra organismului.