Aceste alimente sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele. Lista care îți va fi de mare folos! Sunt ideale în perioada rece, când răcelile ne vânează la tot pasul.
O portocală de dimensiuni medii conţine 69,7 mg de vitamina C, potrivit csid.ro. Acestea sunt fructele și legumele ce conțin o cantitate mai mare:
Ardei iute – 90 de grame de ardei iute tocat conţin 107,8mg de vitamina C.
Ardei gras roşu – 90 de grame de ardei gras roşu conţin aproape de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală – 190mg.
Ardei gras verde – 90 de grame de ardei gras verde conţin mai puţină vitamina C decât ardeiul gras roşu – 120mg, adică 200% din necesarul zilnic recomandat.
Varza kale – 100 de grame de varză kale conţin 80,4 mg de vitamina C.
Broccoli – 132 mg de vitamina C.
Papaya – 145 de grame de papaya oferă 88,3 mg de vitamina C.
Aceste alimente sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele. Lista care îți va fi de mare folos!
Căpşuni – 140 de grame de căpşuni conţin 84,7mg de vitamina C.
Conopida- 127,7 mg de vitamina C.
Varza de Bruxelles conține o cantitate generoasă de vitamina C – 74,8mg.
Ananasul conține 78,9 mg de vitamina C.
Din două fructe de kiwi obţii 137,3mg de vitamina C.
Mango conţine 122,3 mg de vitamina C.