Lifestyle

Acesta este peștele Cernobîl. Are două capete, patru ochi și două guri – Foto

Acesta este peștele Cernobîl. Are două capete, patru ochi și două guri – Foto

Așa ceva n-a văzut nimeni de când e lumea și pământul… Într-un lac din SUA, despre care se crede că e contaminat, a fost prins un crap cu două capete, patru ochi și două guri. A fost numit „peștele Cernobîl”.

Cercetătorii vor începe să facă analize și teste

Pentru a afla ce s-a întâmplat cu acest crap, oamenii de știință vor începe cât de curând  să facă tot felul de teste și analize, pentru a înțelege așa cum se cuvine ce s-a întâmplat cu peștele Cernobîl. Să fi fost oare radiațiile cele care l-au transformat în mutant?

„Acesta este unul dintre motivele pentru care ne uităm atât la Cernobîl, cât și la Fukushima”

„În studiile noastre, analizăm sute, adesea mii de indivizi înainte de a putea sugera că radiațiile au fost cauza. Fără experimente controlate corespunzător, este aproape imposibil de spus cu siguranță care ar putea fi cauza, dacă nu a fost observată o astfel de mutație înainte în alte locuri radioactive. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne uităm atât la Cernobîl, cât și la Fukushima”, a precizat omul de știință, potrivit dailystar.co.uk.

Crapul este sănătos și a ajuns la maturitate

În ciuda mutațiilor, până acum se cunoaște faptul că peștele mutant a ajuns la maturitate și nu are nici o problemă de sănătate, spun oamenii de știință.

Din acest motiv, specialiștii spun că e posibil să nu mai meargă pe ipoteza conform căreia anomalia peștelui a fost cauzată de apa contaminată.

„Cei mai mulți sunt mai lenți, mai puțin capabili și, prin urmare, au mai multe șanse să fie mâncați”

„Majoritatea acestor „mutanți” nu trăiesc suficient de mult timp pentru a ajunge atât de mari. Cei mai mulți sunt mai lenți, mai puțin capabili și, prin urmare, au mai multe șanse să fie mâncați sau să moară decât indivizii „normali”, e de părere dr. Timothy Mousseau, biolog la Universitatea din Carolina de Sud. De aceea, specialistul, care a studiat ca la carte  dezastrele de la Cernobîl și Fukushima, susține că e nevoie de verificări intense.

Ce cred alți oameni de știință

Există și specialiști care cred că e posibil ca cea de-a doua gură a peștelui să fie o rană care nu s-a vindecat cum trebuie. Și atunci cum au apărut „ochii” din vârful capului ai crapului asiatic? Și aici există o explicație și anume faptul că această specie ar nările crescute pe cap.

Surs foto: adevarul