Lifestyle

Acesta este fructul uscat care vă ajută cel mai mult să reduceți colesterolul

Acesta este fructul uscat care vă ajută cel mai mult să reduceți colesterolul

Acest fruct uscat este o sursă bună de grăsimi polinesaturate, fibre alimentare și micronutrienți care sunt asociați cu o sănătate mai bună a inimii.

Una dintre valorile care ne preocupă cel mai mult atunci când facem un test de sânge este nivelul de colesterol din sânge. Pe măsură ce ne maturizăm, controlul acestui număr necesită puțin mai multă atenție, dar este foarte important: hipercolesterolemia este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Pentru a vă bucura de sănătate în acest sens, este necesar să duceți un stil de viață sănătos; adică să dormi suficient, să faci sport în mod regulat și, bineînțeles, să mănânci o dietă sănătoasă.

Alimentația este, de multe ori, originea nivelurilor nesănătoase de colesterol din sânge, dar, prin obiceiuri bune, poate fi și cea mai bună modalitate de a le inversa. Primul pas către un nivel mai bun al colesterolului este creșterea proporției de fructe și legume pe care le consumăm zilnic. Aceste legume sunt încărcate cu vitamine și minerale benefice și conțin o bună proporție de fibre care, pe lângă îngrijirea sănătății intestinale, au și beneficii asupra sănătății cardiovasculare.

Fibrele sunt capabile să rețină excesul de zaharuri și grăsimi în sistemul digestiv, astfel încât acestea să nu fie absorbite de organism și, în acest fel, să nu ne afecteze inima. In plus, consumul de alimente sanatoase cu fibre creste senzatia de satietate, ne face mai putin foame si, in acest fel, mancam mai putine calorii. În afară de fructe și legume, există și alte alimente care scad în mod specific colesterolul și pe care le putem include în mesele noastre zilnice.

Grăsimi și colesterol

Aceste alimente sunt, deși la început poate părea paradoxal, foarte bogate în grăsimi. De ani de zile, grăsimile au fost considerate principalul inamic al sănătății, dar nu sunt toate create egale. Deși este adevărat că ar trebui să evităm grăsimile de calitate mai proastă, grăsimile saturate și trans, consumul de alimente care sunt o sursă de grăsimi nesaturate este o măsură pozitivă pentru sănătatea noastră. Colesterolul poate fi de două tipuri: lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL), care este considerată rău, și lipoproteine ​​cu densitate mare (HDL, de asemenea, pentru acronimul său în engleză), care este considerată bună.

În timp ce alimentele cu grăsimi saturate favorizează acumularea de colesterol LDL în sânge – care poate forma plăci de aterom care pot înfunda vasele de sânge – cele cu grăsimi nesaturate reduc cantitatea acestei substanțe în sânge. HDL colesterolul, pe de altă parte, nu se acumulează în artere, ci este evacuat prin ficat; consumul de grăsimi mononesaturate crește proporția acestei substanțe în sânge. Pentru ca organismul nostru să funcționeze într-un mod sănătos, este necesară o anumită proporție de colesterol în sânge.

Nucile sunt una dintre grupele de alimente care ne poate ajuta cel mai bine compensând raportul dintre colesterolul rău și cel bun. Toate se caracterizează prin faptul că au o cantitate mare de grăsime în compoziția lor; da, majoritatea sunt nesaturate. Printre acestea, nucile ocupă un loc aparte printre nucile care îngrijesc cel mai mult inima: profilul lor de grăsime, dintre care se remarcă acizii grași omega-3, proporția lor bună de fibre și micronutrienții lor sunt responsabili.

Reduceți colesterolul „rău”

Potrivit Fundației Spaniole pentru Nutriție (FEN), nucile conțin 59 de grame de grăsime la 100 de grame de greutate. Dintre toate, 49 de grame sunt formate din acizi grași nesaturați; practic jumătate din greutatea nucii sunt grăsimi sănătoase. Prin urmare, potențialul său ridicat de scădere a colesterolului din sânge provine. În plus, este o sursă de omega-3, acizi grași care reduc trigliceridele și tensiunea arterială, sporindu-și astfel efectul cardioprotector.

Mai exact, nucile conțin un anumit acid omega-3 cunoscut sub numele de acid alfa-linolenic, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Pe lângă faptul că este bun pentru inimă, acest articol EL ESPAÑOL enumeră și alte beneficii pentru sănătate pe care le oferă aceste nuci. În special, consumul regulat de nuci a fost asociat cu o longevitate mai mare, dar are și un efect antiinflamator și previne unele tipuri de cancer.

Nucile pot fi incorporate in dieta ca gustare, ca parte a unui mic dejun cu cereale integrale sau ca ingredient intr-o salata. Conform datelor FEN, acestea conțin 611 kilocalorii la 100 de grame, o valoare energetică foarte mare. Dar, deși au mai multe calorii decât un Bollycao, nu au legătură cu supraponderalitatea sau obezitatea, așa cum se explică în EL ESPAÑOL.