Acest fruct-minune bogat în beta-caroten vă poate șterge 10 ani de pe față. Cercetătorii au descoperit un fruct bogat în beta-caroten vă poate ajuta să vă întineriți tenul cu 10 ani. Acest fruct exotic poate reduce ridurile asociate cu înaintarea în vârstă dacă sunt consumate în cantităţi suficiente.
Mango, o sursă de antioxidanți care ar putea oferi întinerirea pielii
„Mango este un fruct bogat în beta-caroten şi este o sursă de antioxidanți care ar putea oferi întinerirea pielii. Obiectivele acestui studiu sunt investigarea efectelor aportului de mango Ataulfo asupra dezvoltării ridurilor faciale”, spun cercetătorii.
Două grupuri de femei sănătoase aflate în postmenopauză au consumat 85 g respectiv 250 g de aport de mango. După această perioadă, tenul la un grup s-a schimbat vizibil în bine. La grupul care a consumat 250 de g, rezultatul nu a fost pe măsura aşteptărilor.
De remarcat este faptul că femeile aflate în postmenopauză care au consumat 85 de grame de mango de patru ori pe săptămână au arătat o reducere cu 23% a ridurilor după două luni și o reducere de 20% după patru luni. „Aceasta este o îmbunătățire semnificativă a tenului”, a explicat Vivien Fam, autor principal, de la Departamentul pentru Nutriție de la UC Davis.
Aportul de 85 g de mango a fost un succes
„Femeile care au mâncat o ceașcă și jumătate de mango (250 de grame) pentru aceleași perioade de timp au văzut o creștere a ridurilor. Acest lucru arată că, deși o cantitate de mango poate fi bună pentru sănătatea pielii, un consum mai mare nu este eficient”, a spus Fam. Sunt necesare studii suplimentare pentru a afla mecanismele din spatele reducerii ridurilor, spun cercetătorul.
Sistemul pe care l-am folosit pentru a analiza ridurile este extrem de precis
„Sistemul pe care l-am folosit pentru a analiza ridurile ne-a permis nu doar să vizualizăm ridurile, ci și să cuantificăm și să măsurăm ridurile. Sistemul este extrem de precis și ne-a permis să observăm mai mult decât apariția ridurilor sau decât ce este vizibil cu ochiul liber”, a spus Robert Hackman, profesor la Departamentul de Nutriție și unul dintre autorii studiului, scrie theladders.