Într-un exerciţiu de imagine, a vrut să fie altfel decât ceilalţi, iar acum riscă un dosar penal. Nu opoziţia primarului sector 1, Clotilde Armand spune asta, ci chiar Poliţia Română, care a decis să deschidă dosar penal și să efectueze cercetări „cu privire la săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 258 din Codul Penal”.
A vrut să apară în uniformă de pompier, acum plăteşte. Clotilde Armand, dosar penal pentru uzurpare de calități oficiale
După ce a îmbrăcat uniforma de pompier, la un incendiu care a avut loc pe 11 octombrie, Clotilde Armand, primarul sectorului 1 din București, riscă probleme cu justiția după ce Poliția Română a decis să deschidă dosar penal și să efectueze cercetări „cu privire la săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 258 din Codul Penal”, au precizat oficialii Poliției la o solicitare a site-ului PS News.
În acest context, oficialii Poliției au precizat că există un dosar penal în care se cercetează săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale.
„(…) vă comunicăm faptul că a fost înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de uzurparea de calități oficiale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 258 din Codul Penal”.
Ce prevede Codul penal în astfel de cazuri
Conform Codului Penal, fapta pentru care este cercetată Clotilde Armand, primarul Sector 1, este sancționată fie cu amendă, fie cu închisoare de la șase luni la cinci ani, în funcție de încadrarea juridică și gravitate.
Încercând să răspundă acuzațiilor că a profitat de incident pentru mai câștiga expunere, Clotilde Armand a scris pe pagina sa de Facebook că ”accesul în zona restricționată de pompieri se face doar cu echipament individual de protecție, chiar și pentru Primar”, iar dacă s-a îmbrăcat în pompier, nu înseamnă că și-a făcut PR.
Flancată de soțul său – care, spre deosebire de ea, nu a purtat nici măcar casca de protecție -, Clotilde Armand a transformat incidentul într-o adevărată conferință de presă, fiind ulterior acuzată că nu a făcut altceva decât să politizeze incendiul și să puncteze la capitolul ”imagine”.
Reporterii prezenți la fața locului, inclusiv cei care au filmat-o, nu purtau haine și căști de protecție deoarece se aflau destul de departe de aria în care se desfășura incendiul și activitatea pompierilor.