Oameni de ştiinţă sârbi au descoperit o nouă specie de gândac pe care au numit-o după celebrul Novak Djokovic. Și pentru această idee, care a fost deja implementată, există și o explicație.
A apărut gândacul Novak Djokovic. Ce e cu această insectă și ce legătură are cu marele tenismen. Foto
Insecta este un gândac de tip Duvalius și a fost descoperită în urmă cu câţiva ani într-un subteran, în vestul Serbiei, dar nu avea un nume exact până acum pentru a o delimita de restul vietăților asemănătoare.
Conform cercetătorului Nikola Vesovic, gândacul a primit acum un nume, fiind numit Duvalius Djokovici, potrivit Reuters. Și, în plus, există și o explicație pentru care i s-a dat exact acest nume.
Insecta are numele celebrului tenismen datorită vitezei, rezistenţei, flexibilităţii, durabilităţii şi capacităţii de supravieţuire într-un mediu dificil.
Novak Djokovic s-a născut la 22 mai 1987 și este un jucător de tenis profesionist sârb. În prezent ocupă locul 7 în lume la simplu, pe locul 7 în clasamentul mondial al Asociației Profesioniștilor de Tenis (ATP). A fost clasat pe locul 1 mondial pentru un total record de 373 de săptămâni, și a terminat pe locul 1 la sfârșitul anului de șapte ori, un record. A câștigat 21 de titluri de Grand Slam la simplu masculin, inclusiv un record de nouă titluri la Australian Open.
În total, celebrul tenismen, de-a lungul carierei sale, a câștigat 89 de titluri ATP la simplu, care includ un număr record de 64 de titluri mari și un număr record de 38 de titluri Masters.
Djokovic a încheiat un Grand Slam la simplu în afara anului calendaristic, devenind singurul om din istoria tenisului care a fost campionul în exercițiu al celor patru turnee majore deodată, pe trei suprafețe diferite. De asemenea, el este primul om din Era Open care a realizat un dublu Grand Slam al carierei la simplu și singurul jucător care a completat Mastersul de Aur al carierei la simplu în circuitul ATP, lucru pe care l-a făcut de două ori.
Potrivit cercetătorului Vesovic, citat de media, gândacul respectiv face parte din ordinul Coleoptera şi trăieşte în subteran la mare adâncime, astfel că nu vede des la suprafață.