Lifestyle

A apărut cârnatul democrației! Când a fost consumat primul dolofan

A apărut cârnatul democrației! Când a fost consumat primul dolofan

Nu mai e nici o îndoială faptul că indiferent din ce zonă a lumii ar fi, oamenii au fost îndrăgostiți de cârnați din cele mai vechi timpuri. Iată și cine au fost cei care au inventat acest preparat delicios.

Fiecare cultură are propria ei bucătărie, dar există un produs culinar pe care-l întâlnim în cele mai multe locuri. E vorba de celebrii cârnați, fără de care viața nu ar mai fi la fel.

Potrivit istoriei, primii cârnați despre care există consemnări provin din Mesopotamia, adică Irakul, Kuweit-ul și părți din Arabia Saudită din zilele noastre. Cei care s-au gândit să inventeze acest fel de mâncare, ca o modalitate de conservare a cărnii au fost sumerienii, cu 3100 de ani î.e.n. De atunci, de-a lungul timpului, fiecare nație a avut cârnatul ei.

În nordul Africii, de exemplu, există cârnatul „merguez”, lung și subțire, realizat din carne de viță, miel sau un amestec din cele două, alături de o mulțime de condimente, de la boia și sumac, la harissas și ardei Cayenne.

Cum arată cârnatul din Africa de Sud

Locuitorii din Africa de Sud au cârnatul „boerewors” din Africa de Sud. Acesta se obține din vânat sau din carne de vită amestecată cu carne de miel sau de porc. În cazul acestuia, carnea este tăiată mult mai gros ca în cazul cârnaților obișnuiți și amestecată cu oțet și coriandru, apoi modelată în formă de spirală.

Delicatesa din Japonia e realizată din pasta de pește

Și japonezii au cârnații lor, denumiți „Kamaboko”. Aceștia nu sunt din carne de porc, nici de vită sau miel. Bucătarii din Japonia îi prepare dintr-o pastă de pește care a fost lăsată la maturat și apoi măcinată. Ulterior, va fi modelată în formă de semilună și lăsată să se usuce.

Cel mai mare cârnat spiralat din lume a avut 135 de kilograme

Unul dintre cei mai speciali cârnați este unul spiralat care a avut 135 de kilograme și a fost realizat de crescătorul de porci Gary McClure din Broughton-in-Furness, un orășel din regiunea Cumbria, Marea Britanie.

În prima jumătate a secolului al XX-lea a apărut și realizat cârnat vegetarian, creatorul său fiind Konrad Adenauer, pe atunci primar în orașul german Köln. Delicatesa a fost făcută în principal din făina de soia, dar i-a spus și foarte puțină carne, pentru a avea un gust cu adevărat desăvârșit.

Britanicii au peste 500 de rețete de cârnați

Îndrăgostiți iremediabil de cârnați sunt și locuitorii din Marea Britanie care au peste 500 de rețete de cârnați. Iar în Australia, cârnatul a ajuns la alt nivel, în anul 2016 ieșind pe piață și „cârnatul democrației”.

În general, cârnații din Australia se consumă cu o felie proaspătă de pâine și condimente la alegere și costă doar câțiva dolari. Și dacă sunteți fani adevărați ai acestui produs, atunci trebuie să știți că există și Ziua Internațională a Cârnaților, pe 21 octombrie.