Zilnic auzim la știri cum foametea mondială urmează să ne bată la ușă. Avem nevoie de soluții urgente, așa spun economiștii. De aceea, o inițiativă în acest sens este găsirea soluțiilor alternative, pentru ca omenirea să nu moară de foame. Și noile idei, puse în practică, sunt, acum, abia la început de drum.
9.000 de tone de greieri care pot fi mâncați de oameni, crescuți în cea mai mare fermă. Alternativă la foametea mondială?
Cea mai mare fermă de greieri din lume își încheie construcția în London, Ontario. Canada este cea care găzduiește, acum, cea mai mare fermă de greieri din lume, deoarece firma de construcții EllisDon a anunțat pe Twitter că dezvoltarea noii fabrici a Aspire Food Group din London, Ontario, a fost gata finalizată.
CBC descrie dezvoltatorul proiectului ca fiind „un lider global al industriei în producția de insecte comestibile„, deoarece va genera 9.000 de tone de greieri, care pot fi consumați de oameni și pot avea inclusiv rolul de animale de companie, a relatat Canadian Manufacturing.
Propiectul permite angajarea a doar 60 de muncitori pentru că se va baza, în principal, pe inteligența artificială, tehnologie care le-a adus dezvoltatorilor premii din partea Națiunilor Unite pentru angajamentul față de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, potrivit revistei London Inc.
The world's largest #cricketproduction facility is officially complete! 🦗Aspire Food Group's new plant in London, Ontario, is ready to produce 9000 metric tons of crickets annually for human and pet consumption. Learn more here: https://t.co/8YLPkScWKV #cropscience pic.twitter.com/SlfsIV9mys
— EllisDon (@EllisDon) June 10, 2022
„O populație în creștere și o cerere tot mai mare de alimente și materiale necesită soluții sustenabile și scalabile„, a declarat Mohammed Ashour, CEO al Aspire, pentru London Inc.
„Suntem onorați de faptul că IRCAI a văzut valoarea unei soluții de inteligență artificială care va accelera tranziția lumii către ingrediente și materiale durabile prin intermediul tehnologiei insectelor.”
Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Unora li se pare spingătoare ideea de a mânca greieri, înm timp ce alții povestesc că au prieteni care mănâncă, deja, aceste mici vietăți, ofertele unor restaurante fiind variate și din acest punct de vedere.
Există aproximativ 1.900 de specii de insecte comestibile și 2 miliarde de persoane din populația lumii mănâncă, în prezent, insecte, se arată într-un studiu al unor arhitecți suedezi, care au conceput un proiect asemănător, respectiv un complex pentru greieri și oameni.
Foto: twitter