8 alimente care nu merită să fie gătite. Sunt mai hrănitoare dacă le consumi crude! O dietă sănătoasă este cheia unei vieți sănătoase și cu mai puține riscuri de boli, cu toate acestea, există trucuri care o pot spori. De exemplu, alegeți câteva alimente crude, vă spunem ce alimente merită să nu le gătiți.
Știm că există alimente pe care este esențial să le gătești, deoarece pot fi asociate cu boli și otrăviri, deoarece sunt contaminate cu microbi care sunt dăunători organismului nostru?
Dintre acestea, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite indică alimentele crude de origine animală, cu cea mai mare probabilitate de a fi contaminate. În timp ce altele, cum ar fi fructele și legumele, pot prezenta, de asemenea, unele riscuri, dacă sunt spălate și igienizate corespunzător, ele pot fi mai sigure.
Prin urmare, gătirea păsărilor, a cărnii și a fructelor de mare, perfect, atingând o temperatură internă medie de 74 ° C, va ajuta la distrugerea microbilor, potrivit specialiștilor.
Care sunt beneficiile consumului de alimente crude?
Așa cum există alimente importante pentru gătit, altele au beneficii atunci când sunt consumate crude, deoarece permit o mai bună utilizare a nutrienților lor, cum ar fi vitaminele și fibrele.
În acest sens, Institutul mexican de securitate socială subliniază că, preferând consumul de alimente crude, precum legumele, contribuie la un aport mai mare de fibre care îmbunătățește digestia, reduce colesterolul rău și contribuie la controlul nivelului de glucoză.
La fel, potrivit specialiștilor, vitaminele sunt substanțe nutritive sensibile la tehnicile de preparare, printre alți factori, astfel încât alimentele pot suferi pierderi sau modificări ale structurii vitaminelor în timpul proceselor culinare, ceea ce poate duce la o disponibilitate mai mică și / sau la pierderea valorii nutriționale.
Pentru a minimiza pierderile, evitați să le prăjiți, gătiți-le în cea mai mică cantitate de apă posibilă, adăugându-le după ce apa a fiert sau optați pentru preparate precum făcute la abur. Dacă este posibil, alegeți să le consumați crude, spălându-le și dezinfectându-le întotdeauna corect și evitându-le pe cele aflate în stare de descompunere sau mucegai.
8 alimente care nu merită să fie gătite. Dovlecelul, sau zucchini, afinele, spanacul, fulgii de ovăz, sfecla roșie, broccoli, ardeiul gras, usturoiul, sunt doar o parte din alimentele care pot fi consumate crude.