5 sfaturi pentru a avea o piele sănătoasă. Adevărul plictisitor este că o piele bună provine în mare parte din îngrijirea atentă, mai mult decât din produsele în sine. Nu are absolut niciun rost să cumpărați o cremă hidratantă scumpă, dacă apoi dormiți cu machiajul pe timp de noapte.
Rutina de îngrijire a pielii trebuie să fie rapidă, dar consecventă. Curățare ușoară, ser, hidratare și protecție solară pe timp de zi. Curățare profundă și cremă hidratantă noaptea. Ca și în cazul dietei și al exercițiilor fizice, contează ce se întâmplă în cea mai mare parte a timpului. Așa că repetați zilnic procesul, cu excepția nopților târzii ocazionale în care vă întoarceți de la o petrecere.
5 sfaturi pentru a avea o piele sănătoasă
De la curățarea pielii, produsele folosite și până la alimentație, totul se poate transpune pe pielea ta. Lucrurile pe care le folosești și rutina pe care o urmezi te poate ajuta să ai mereu cu tine acea strălucire. Sănătatea pielii este un lucru extrem de important. Trebuie să avem grijă ca hidratarea și protecția să fie pe primul plan. Iată câteva sfaturi pentru a putea avea parte de o piele sănătoasă.
1. Cel mai rapid mod de a face pielea să arate mai bine este curățarea corectă
5 sfaturi pentru a avea o piele sănătoasă. Dacă în prezent te bazezi pe șervețelele demachiante sau doar pe apă, încearcă să schimbi acest lucru. Folosește un balsam sau un ulei și apoi o dischetă pentru a te demachia. Acest proces trebuie să fie urmat de o spălare delicată a feței sau de un lapte demachiant pentru a-ți curăța pielea. De obicei, acest sistem vă va oferi o piele mai fină într-o săptămână.
2. Nu arunca banii pe produse scumpe
Toată lumea vrea să știe pe ce produse ar trebui să cheltuiești și unde să te zgârcești. Sfatul general este unul simplu. Cheltuiește cât mai puțin pe lucrurile care se spală rapid, precum cleanser, gel de curățare, gel de duș. Astfel, poți economisii bani în plus pentru produsele care stau pe piele toată ziua, cum ar fi serul, cremele și fondul de ten.
3. Un SPF bun este tot ce ai nevoie
Nu trebuie să te intereseze cât de inovatoare și revoluționară este o cremă de protecție solară. Dacă este grasă, nu are un miros plăcut, granulată sau uscăcioasă, nu este bună pentru nimeni. Ceea ce face ca una să merite să fie cumpărată în detrimentul celeilalte este dorința ta de a o folosi. Iar acest lucru depinde de existența unei formule atractive, ușor de utilizat, care să funcționeze pentru tine.
Doza recomandată pentru crema de protecție solară facială este de aproximativ două degete întregi de produs pentru față și gât combinate. Din experiența mea, oamenii aplică cel mult jumătate din această cantitate. Așadar, folosiți un SPF cât mai ridicat, nu vă lăsați pradă produselor de lux și obțineți cât mai multă protecție suplimentară din machiajul cu SPF.
4. Nimeni nu se uită la porii de pe față
Social media, oglinzile de mărire și retușurile fotografice generalizate au convins cel puțin trei generații de femei că porii lor sunt niște abisuri care trebuie umplute sau închise. Peste tot în lume, femeile se plâng de problema porilor. Dar nimeni nu va observa acest lucru. În cel mai bun caz, oamenii ne văd și se gândesc „arată bine”. Cel mai adesea, nu ne acordă nicio atenție. Astfel, nu mai dați banii pe produse scumpe sau tratamente care vă pot „scăpa de pori”. Este un lucru normal care se află pe fața fiecărei persoane.
5. Un machiaj superb este 75% skincare
Fondul de ten și corectorul nu sunt o problemă de machiaj, ci o problemă de îngrijire a pielii. Atunci când oamenii spun că machiajul lor se aglomerează și se fac cocoloașe, acest lucru are de obicei la nivel de cauză faptul că nu își exfoliază pielea în mod regulat. Trebuie folosite produse pentru a curăța și exfolia pielea delicat de câteva ori pe săptămână. Veți obține o piele mai netedă, care este pregătită pentru aplicarea machiajului, conform The Guardian .