5 părți ale corpului pe care NU trebuie să le speli atât de des. Cu toții suntem preocupați de igiena noastră personală, dar în multe cazuri nu ne dăm seama că supra-spălarea anumitor zone ale corpului poate fi contraproductivă și poate provoca mai mult rău decât bine. Pentru a nu face această greșeală, vă vom spune care sunt părțile corpului pe care nu trebuie să le curățați la fel de des.
Anumite lucruri pe care le facem în mod regulat, cum ar fi frecarea prea puternică la duș, spălarea părului zilnic sau exfolierea pielii pentru îndepărtarea celulelor moarte la fiecare două – trei zile afectează de fapt echilibrul natural al corpului nostru și pot fi dăunătoare.
5 părți ale corpului pe care NU trebuie să le speli atât de des. Acordați atenție zonelor în care este recomandabil să nu vă spălați prea des:
Urechi
Dacă îndepărtați prea des cerumenul, film protector, lăsați canalul auditiv extern neprotejat. Dacă folosiți un tampon de bumbac deasupra, împingeți ceara spre interior și favorizați apariția dopurilor.
Intestin
Detoxifierile intestinale care au devenit la modă în ultima vreme pot fi foarte dăunătoare. Organismul se detoxifică în mod natural prin acțiunea ficatului, a rinichilor și a colonului, iar curățarea ne poate altera flora. Cel mai bine este să înlocuim aceste practici cu o dietă bogată în fibre care favorizează bacteriile benefice din corpul nostru.
Păr
Spălarea părului zilnic îndepărtează uleiul natural benefic, făcându-l mai uscat și mai puțin strălucitor. În acest caz, frecvența spălării va depinde de tipul de păr al fiecărei persoane.
Nas
Dacă nu aveți nasul înfundat, cel mai bine este să nu-l curățați excesiv. Sunetul puternic poate duce adesea la probleme precum rinita sau otita, iar alegerea degetului (chiar și cu ajutorul unui țesut) poate irita interiorul nasului și vă poate răni nările.
Zona intimă
Una este să speli organele genitale la dușul zilnic, o practică recomandată și benefică, iar alta este spălarea, care îți poate pune sănătatea în pericol. Experții subliniază că dezechilibrează echilibrul bacteriilor din vagin, pot modifica aciditatea tractului și pot crește riscul de infecții.