Există substanțe nutritive care, oricât de sănătoase ar fi, nu sunt recomandate atunci când suferiți de anumite boli, prin urmare, vă prezentăm câteva alimente pe care ar trebui să le evitați dacă aveți hipotiroidism.
American Thyroid Association explică faptul că hipotiroidismul este o afecțiune care afectează glanda tiroidă (întâlnită în partea din față a gâtului). Oamenii hipotiroidieni nu produc suficient hormon tiroidian pentru ca organismul să funcționeze normal.
Hormonii tiroidieni ajută metabolismul corpului, folosesc energia, mențin temperatura corpului și ajută creierul, inima, mușchii și alte organe să funcționeze normal.
Hipotiroidism: alimente de evitat
Hipotiroidismul este o afecțiune dificil de rezolvat, iar dieta poate interfera cu tratamentul dumneavoastră. Pentru a vă face să vă simțiți bine, specialiștii recomandă evitarea anumitor alimente care inhibă capacitatea de a absorbi hormoni de înlocuire care reglează funcția tiroidiană.
1. Soia. Se recomandă moderarea consumului de soia deoarece acestea conțin fitoestrogeni de origine vegetală. Acestea modifică funcția tiroidiană, explică Stephanie Lee, profesor asociat la Școala de Medicină a Universității din Boston.
2. Broccoli. Digestia acestei legume ar putea bloca capacitatea tiroidei de a absorbi iodul, esențială pentru funcționarea normală a tiroidei. Lee recomandă să vă limitați aportul.
3. Gluten. Ruth Frechman, dietetician și nutriționist la Academia Americană de Nutriție și Dietetică, explică faptul că glutenul irită intestinul subțire și îngreunează absorbția medicamentelor de substituție a hormonilor tiroidieni. Aceasta este o proteină care se găsește în alimente procesate pe bază de grâu, orz, secară, printre altele.
4. Zaharul. Frechman explică faptul că alimentele cu cantități excesive de zahăr ar trebui evitate deoarece oferă cantități mari de calorii fără nutrienți. Cel mai bine este să reduceți cantitatea sau să încercați să o eliminați complet din dietă.
5. Fibre. Deși este esențial pentru o dietă bună, consumul excesiv complică tratamentul hipotiroidismului. Se sugerează că adulții consumă între 20 și 35 de grame pe zi, dacă această recomandare este depășită, ar putea modifica activitatea sistemului digestiv.
Recomandări utile pentru reducerea simptomelor
Centrul Medical al Universității din Maryland are câteva recomandări utile pentru reducerea simptomelor hipotiroidismului.
1. Consumați alimente bogate în vitamine B și fier, precum cereale integrale, precum și legume proaspete și legume de mare.
2. Consumați cantități mari de antioxidanți furnizați de fructe precum afine, cireșe, roșii, precum și legume precum dovleac și ardei.
3. Evitați consumul de alcool și tutun. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre dozele sugerate de cofeină, deoarece afectează efectul medicamentelor.
4. Creșteți aportul de acizi grași omega-3, cum ar fi uleiul de pește, pentru a ajuta la scăderea inflamației. Se recomandă prudență numai dacă luați medicamente anticoagulante.
5. Nu luați suplimente de iod decât dacă medicul vă recomandă acest lucru, deoarece ar putea crește simptomele hipotiroidismului.
Dacă suferiți de această boală sau sunteți în tratament, amintiți-vă că mâncarea este esențială pentru a vă simți bine.
Nu uitați că după începerea tratamentului trebuie să continuați cu controale frecvente pentru a vă asigura de eficacitatea acestuia și a rămâne cât mai sănătos posibil