După o noapte în care ai băut mult mai mult decât ar trebui (ținând cont de faptul că, pentru sănătatea noastră, cea mai bună cantitate de alcool este niciuna), cel mai probabil vom experimenta acel fenomen neplăcut care este mahmureala.
Putem face unele lucruri pentru a încerca să-i reducem intensitatea sau, cel puțin, să ne treacă înainte. De exemplu, anumite alimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor digestive.
1. Apă
Este foarte recomandat să bei lichide zilnic, dar nu există o măsură standard și depinde de fiecare persoană. In medie se recomanda un aport minim de 1,5-2 litri pe zi.Este foarte important sa bei lichide zilnic, dar nu exista o masura standard si depinde de fiecare persoana.
În medie, se recomandă un aport minim de 1,5-2 litri pe zi.
Poate fi o surpriză, dar poate că primul lucru care poate ajuta cu mahmureala la nivel general este apa potabilă. Și este că o bună parte din simptome se datorează deshidratării cauzate de consumul excesiv de alcool, așa că abordarea acestui aspect este o strategie bună.
În mod similar, soluțiile cu electroliți și săruri minerale, precum băuturile izotonice sau zerul, pot îndeplini o funcție similară, doar prin completarea și a acestor elemente.
2. Supe și ciorbe
Acestea funcționează în corpul nostru într-un mod similar cu băuturile izotonice, deoarece ne rehidratează în timp ce ne oferă diferiți nutrienți precum proteine, sodiu sau potasiu.
Unele variante sunt supa de legume, carne si pui, la care mai putem adauga carbohidrati precum pastele si orez sau sunca tocata, usor digerabile chiar si sub iritatiile pe care alcoolul le provoaca in stomac.
3. Banane
Banana este deosebit de bogată în potasiu, care se pierde în cantități mari atunci când consumăm alcool în exces, și conține, de asemenea, multe fibre, care sunt ideale pentru combaterea simptomelor gastrointestinale.
4. Ouă
Ouăle, în special gătite sau fierte moi, sunt o sursă ușor digerabilă de cisteină, un aminoacid esențial pentru producerea glutationului antioxidant. Această substanță, la rândul său, este ceea ce corpul uman folosește pentru a descompune mulți dintre subprodușii toxici ai metabolismului alcoolului.
5. Somon
Alcoolul scade considerabil nivelul nostru de vitamine B6 si B12, astfel incat unele alimente bogate in acesti micronutrienti, cum ar fi somonul, pot ajuta la restabilirea echilibrului organismului nostru.