Tratamentul pentru ulcer și gastrită poate fi completat cu câteva remedii casnice care ajută la reducerea acidității stomacului, ameliorând simptome precum: suc de cartofi, ceai congorosa și ceai de schinduf. Aflați ce este un ulcer gastric și cum să îl identificați.
Pe lângă aceste remedii casnice, este important să urmați o dietă specifică care ar trebui recomandată de nutriționist pentru a facilita tratamentul și a ameliora mai repede durerea. Vedeți cum să faceți dieta pentru gastrită și ulcer.
1. Suc de cartofi
Sucul de cartofi este un remediu excelent pentru tratarea ulcerelor gastrice, deoarece este capabil să reducă cantitatea de acid din stomac, ajutând la procesul de vindecare a ulcerelor. Pe lângă faptul că nu are nicio contraindicație, sucul de cartofi este indicat pentru a completa tratamentul altor situații precum arsuri la stomac, digestie slabă, gastrită și reflux gastroesofagian.
Ingrediente
- 1 cartof neted zilnic.
Mod de pregătire
Așezați cartoful în robotul de bucătărie sau în blender și beți sucul imediat după aceea, de preferință pe stomacul gol. Dacă este necesar, puteți adăuga puțină apă pentru a o face puțin mai lichidă.
Dacă nu aveți un blender sau robot de bucătărie, puteți rade cartoful și îl puteți stoarce într-o cârpă curată, acesta fiind un alt mod de a obține sucul concentrat al acestuia.
2. Ceai Congorosa
Congorosa are proprietăți antioxidante și protecție celulară, pe lângă reducerea acidității stomacului. Prin urmare, poate fi indicat pentru a ajuta în tratamentul ulcerelor și gastritei.
Ceaiul Congorosa se face cu 1 linguriță de frunze uscate ale acelei plante care trebuie introduse în apă clocotită. Apoi trebuie acoperit și lăsat să se odihnească timp de 10 minute. Apoi, trebuie să strecori și să bei ceaiul cald de 3 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese sau pe stomacul gol.
3. Ceai de schinduf
Schinduful este o plantă medicinală ale cărei semințe au proprietăți antiinflamatorii și pot fi utile în tratamentul gastritei și ulcerelor.
Ceaiul de schinduf se poate face cu 1 lingură din semințele sale, care trebuie fierte în două căni de apă. Acestea trebuie lăsate să se odihnească timp de 5 până la 10 minute, se strecoară și se beau calde de aproximativ 3 ori pe zi.