Lifestyle

3 ceaiuri pentru eliminarea gazelor intestinale. Reduc balonarea și durerea!

3 ceaiuri pentru eliminarea gazelor intestinale. Reduc balonarea și durerea!

3 ceaiuri pentru eliminarea gazelor intestinale. Ceaiurile din plante sunt o alternativă excelentă pentru a ajuta la eliminarea gazelor intestinale, deoarece reduc balonarea și durerea; În plus, pot fi luate imediat ce apar simptomele sau în rutina zilnică.

În afară de ceaiuri, este, de asemenea, important să faceți mișcare, să beți multă apă și să mâncați o dietă ușoară cu supe de legume și fructe, evitând alimentele care provoacă gaze, precum fasole, cartofi dulci, varză și conopidă.

1. Ceai de mentă

Menta este una dintre plantele care are cel mai mare efect asupra excesului de gaze datorită proprietăților sale carminative, deoarece mai multe studii își dovedesc eficacitatea în reducerea simptomelor intestinale la persoanele cu sindrom de colon iritabil.

La fel, această plantă are și un efect relaxant care ajută la reducerea tensiunii în mușchii sistemului digestiv, facilitând eliberarea de gaze.

Ingrediente

  • 6 frunze de mentă proaspete sau 10 grame de frunze uscate;
  • 1 cană de apă clocotită.

Mod de pregătire

Combinați ingredientele într-o ceașcă și lăsați-o să se odihnească timp de 5 până la 10 minute. Apoi, strecurați-l, lăsați-l să se răcească și beți de 3 până la 4 ori pe zi, sau ori de câte ori este necesar.

În mod ideal, menta ar trebui să fie proaspătă înainte de a prepara ceaiul pentru cel mai bun rezultat; cu toate acestea, frunzele sale uscate pot fi folosite și.

2. Ceai de anason verde

Aceasta este o altă plantă foarte bine studiată pentru a reduce cantitatea de gaz intestinal, care este utilizată în diferite culturi în acest scop. Pe lângă reducerea cantității de gaz, anasonul previne și crampele abdominale și ameliorează durerile de stomac.

Ingrediente

  • 1 lingură de anason verde;
  • 1 cană de apă clocotită.

Mod de pregătire

Așezați anasonul într-o ceașcă și acoperiți cu apă clocotită. Lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute, strecurați și beți după aceea. Efectuați de 2 până la 3 ori pe zi după mese.

Anasonul este destul de sigur și poate fi folosit chiar și pentru tratarea colicilor la copii; cu toate acestea, idealul este să discutați cu medicul pediatru înainte de a-l utiliza.

3. Ceai de balsam de lamaie

Balsamul de lămâie este, de asemenea, utilizat pe scară largă în medicina populară pentru tratarea excesului de gaze și a altor tulburări digestive. Această plantă are uleiuri esențiale, cum ar fi eugenolul, care ajută la ameliorarea durerii și la reducerea apariției spasmelor musculare, ceea ce contribuie la formarea mai mică a gazelor.

Ingrediente

1 lingură de frunze de balsam de lămâie;
1 cană de apă clocotită.

Mod de pregătire

Adăugați frunzele în ceașca cu apă clocotită, acoperiți și lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute. Apoi se strecoară și se bea de 2-3 ori pe zi.

Este important să nu adăugați zahăr sau miere, deoarece acest lucru favorizează și producția de gaze.