Lifestyle

2.809 lei – salariul unui polițist stradal versus 22.000 lei – salariul ministrului Bode

2.809 lei – salariul unui polițist stradal versus 22.000 lei – salariul ministrului Bode
facebook.com/gemedia.ro

În seara zilei de luni, 06.06.2022, Sindicatul Europol reclama faptul că poliţiştii care lucrează în stradă, fără weekend-uri libere, cu ore de noapte, fiind în pericol tot timpul, primesc un salariu de 2.809 lei pe lună, în timp ce ministrul Lucian Bode primeşte în jur de 22.000 lei. De asemenea, sindicaliştii reclamă creşterea salariilor ”clientelei politice din administraţie”, care va primi şi 2.000 de lei în plus.

În acest context, Sindicatul Europol, pe pagina de facebook, a scris:

“Un polițist din stradă, în București:

– care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primește 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiții,

– primește 131 lei pentru orele de noapte prestate;

– primește 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu.

Și pentru toate aceste condiții, primește un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puțin decât un angajat dintr-un supermarket.

Iar în timp ce polițiștii mai au de primit restanța de 2 tranșe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulțirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primește în jur de 22.000 lei.

Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administrație i se va mări salariile chiar și cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui polițist.

Așa că, polițiștii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiți. Vor munci de 2809 lei…”

Ce reacții au avut cititorii acestui mesaj

Reacțiile cititorilor la mesajul transmis de reprezentanții Sindicatului Europol pe pagina de facebook, nu au întârziat să apară. Dintre comentariile acestora relatăm câteva, respectiv :

  • “În curînd România va rămîne în mîinile hoților.”
  • “Cineva iși dorește distrugerea Poliției și reușește… autoritatea tot mai mică, drepturi puține, obligații multe, risc si expunere mare, salar jalnic… foarte trist !”
  • “Mizerie de salariu, plus riscurile la care se expun, statul roman”, etc.