10 sfaturi pentru o inimă sănătoasă! Dr. Vasi Rădulescu te învață cum să reduci riscul de îmbolnăvire, fără PASTILE. Iată care sunt metodele propuse de către celebrul medic și scriitor.
„1. Ieși la plimbare. 40 de minute de câteva ori pe săptămână. 25 de minute de alergat, ieși cu câinele la plimbare sau cu un prieten în parc.
2. Ieși la prânz cu un prieten. Pe bune, un prieten face bine la inimă. S-a dovedit că sentimentul de singurătate face la fel de mult rău inimii ca fumatul și tensiunea arterială crescută. Conectează-te frecvent cu oamenii dragi.
3. Mănâncă multe fructe și legume, ca să protejezi celulele de diabet și boli cardiovasculare. Să ai farfuria cât mai colorată!
4. Alege gustări precum nucile – bogate în omega 3, fibre și grăsimi nesaturate, reduc inflamația organismului și LDL-colesterol, așa numitul colesterol rău, care se depune pe vase. Nu exagera în cantități, cam 4 mâini de nuci pe săptămână ar trebui să fie suficiente.
5. Mișcă-te și în afara sălii de sport, nu e suficient doar să faci exercițiu o dată pe zi, ci să rămâi activ și în rest, nu să te tolănești doar pe canapea. Joacă-te cu copiii, fă curat, mergi pe jos, alege scările în loc de lift.
10 sfaturi pentru o inimă sănătoasă!
6. Fă yoga. Nu e bună doar la exercițiu, ci reduce stresul și calmează mintea, de aceea scade tensiunea arterială și anxietatea, super bine pentru inimă. Dacă nu, alege meditația, ascultă muzică sau fă ceva hobby-uri care îți plac.
7. Dormi cel puțin 7 ore pe noapte. Lipsa somnului crește inflamația și nivelul de zahăr din sânge și, dimpotrivă, în timpul somnului, frecvența cardiacă și tensiunea arterială scad puțin, ceea ce reprezintă o cheie pentru sănătatea inimii.
8. Ai grijă la factorii importanți de risc. Tratează diabetul. Renunță la fumat. Riscul de a face infarct scade chiar după 24 de ore după ce ai renunțat la fumat! Totodată, află dacă ai apnee în somn și trateaz-o. Menține o greutate optimă a corpului.
9. Activitatea sexuală – aparent, riscul bolilor de inimă scade. (…)
10. Fă anual vaccinul antigripal. Cercetările au descoperit că pare să protejeze împotriva bolilor de inimă, mai ales dacă fumezi sau ai tensiune arterială crescută, diabet sau colesterol ridicat. Nu este clar cum, dar oamenii de știință au câteva teorii. S-ar putea ca gripa să provoace inflamații care pot duce la infarct sau accident vascular cerebral, sau că virusul afectează în mod direct mușchiul inimii”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe drvasiradulescu.ro.