Wileyfox Pro: un producător britanic lansează în 2017 un smartphone cu Windows 10 Mobile (Telefoane mobile)

Actualitate

Stiri / Actualitate 25 Views

Wileyfox Pro: un producător britanic lansează în 2017 un smartphone cu Windows 10 Mobile (Telefoane mobile)

Platforma Windows 10 Mobile este atât de „moartă”, încât nu mai este o piroritate în spaţiul mobil nici măcar pentru Microsoft, compania concentrându-se în ultimele câteva luni pe suportul software pentru Android şi iOS. Wileyfox, un producător britanic de smartphone-uri nu pare să fie foarte afectat de aceste mişcări, urmând să lanseze în următoarele săptămâni modelul Wileyfox Pro, bazat pe muribundul sistem de operare.

Modelul Wileyfox Pro a fost prezentat de curând la IFA 2017 şi încă de atunci nu părea să aibă vreun viitor foarte strălucit. Acesta era prezentat ca un model pentru mediul business, cu un model de vânzare B2B. Se pare însă că nici măcar companiile nu mai sunt interesate de dispozitive mobile cu Windows 10 Mobile, chiar dacă acestea sunt foarte ieftine, întrucât din septembrie şi până în prezent, Wileyfox a decis să aducă telefonul pe piaţă direct în magazinele obişnuite.

Astfel, pentru 190 de lire sterline, adică puţin peste 200 de euro, Wileyfox speră să poată vândă un smartphone cu Windows 10 Mobile, echipat cu hardware entry-level. La baza dispozitivului stă un chipset Snapdragon 210 cu 2 GB memorie RAM şi 16 GB stocare, care sunt alăturate unui display HD cu diagonală de 5” şi unor camere „modeste”, de 8, respectiv 2 megapixeli. Vânzarea începe pe 2 decembrie, exclusiv prin intermediul Amazon UK.

Citeşte şi: Două noi smartphone-uri cu Windows 10 Mobile, expuse la IFA 2017

Sunt slabe şanse ca acest model să fie profitabil pentru companie, însă. Există deja alternative mai bine dotate din punct de vedere hardware la preţuri similare sau chiar mai mici, bazate pe platforma Android, cu cel mai extins suport software de pe piaţă. Probabil că Wileyfox Pro va fi unul dintre ultimele dispozitive care vor mai fi lansate cu sistemului de operare Microsoft preinstalat.

(...)

Cuvinte cheie: wileyfox pro, smartphone, windows 10 mobile,

Subiecte asemănătoare:
» iPhone SE2 ar putea fi lansat în curând, cu un design familiar şi hardware mai puternic
» Galaxy S9: primele imagini şi noi informaţii despre hardware-ul intern
» Samsung porneşte „Galaxy Experience Program” în Coreea. Oferă telefoane gratuite timp de o lună
» Facebook Messenger primeşte suport pentru fotografii în rezoluţie „4K”
» Probleme de lux: Încărcarea wireless de pe Mercedes nu „se împacă” cu noile iPhone-uri

Articol original - Wileyfox Pro: un producător britanic lansează în 2017 un smartphone cu Windows 10 Mobile, de pe site-ul go4it.ro