VIDEO & FOTO | Un autobuz școlar a fost spulberat de un tren. Cel puțin patru elevi au murit

Externe

Stiri / Externe 18 Views

VIDEO & FOTO | Un autobuz școlar a fost spulberat de un tren. Cel puțin patru elevi au murit

Tragedie în sud-estul Franței, în apropierea orașului Perpignan. Un autobuz școlar a fost lovit în plin de un tren, la o trecere de cale ferată. Cel puțin patru elevi și-au pierdut viața în urma impactului, iar alte zeci de persoane au fost rănite, relatează Le Figaro.

În autobuzul școlar se aflau elevi ai liceului Christian-Bourquin, cu vârstele cuprinse între 13 și 17 ani. La o trecere de cale ferată, vehiculul a fost lovit de un tren care circula cu aproximativ 80 de kilometri la oră. „Impactul a fost foarte violent”, a afirmat prefectul departamentului Pyrénées-Orientales, unde a avut loc tragedia. În urma impactului, autobuzul a fost rupt în două.

„Am avut impresia că trenul va deraia și se va răsturna”, a afirmat una dintre cele 25 de persoane care se aflau în tren.

Vezi galeria foto + 1+ 1

Patru elevi și-au pierdut viața în urma impactului. Identificarea lor este una „extrem de dificilă”, după cum a anunțat premierul francez Édouard Philippe, care s-a deplasat la locul tragediei. Alte 20 de persoane au fost rănite, dintre care 11 se află în stare gravă.

Cauzele accidentului sunt încă neclare. Compania feroviară SNCF a anunțat că măsurile de siguranță au fucționat. Trecerea de cale ferată era prevăzută cu semnale luminoase și două bariere, „nefiind considerată una periculoasă”, după cum a precizat compania.

O anchetă a fost deschisă în acest caz, în timp ce președintele francez, aflat la summitul UE de la Bruxelles, a transmis că „toate gândurile se îndreaptă către victimele şi la rudele acestui accident teribil în care a fost implicat un autobuz şcolar”.

Citește și: EXCLUSIV/ Scrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni și jumătate înaintea comiterii crimei

Post-ul VIDEO & FOTO | Un autobuz școlar a fost spulberat de un tren. Cel puțin patru elevi au murit apare prima dată în Libertatea.ro.