Tragedie în timpul slujbei de botez! Copilașul a murit în cristelniță

InfoActual

by Irina Lungu 876 Views

 Tragedie în timpul slujbei de botez! Copilașul a murit în cristelniță

Dramă incredibilă, sâmbătă, la Iași, în timpul unui slujbe în care se săvârșea sfânta taină a botezului.

Un băiețel de doar o lună a făcut stop cardio-respirator în momentul în care a fost scufundat în cristelniță.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, tragedia a avut loc sâmbătă în jurul orelor 17:00, în localitatea Curături din comuna Ciurea.

Oamenii prezenți la slujbă au sunat la 112, dar părinții micuțului au pornit cu bebelușul spre spital și s-au intersectat cu ambulanța pe drum.

Copilul a fost de îndată resuscitat, manevrele au continuat și la spitalul "Sfânta Maria" din Iași, dar, din nefericire, fără succes.

"Bebelușul prezenta cianoză, fără puls, fără respirație, s-au început manevrele de resuscitare, a fost intubat și ventilat mecanic", a precizat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ.

Se pare că micuțul a fost scos din cristelniță și dat în brațele nașilor. În momentul în care acesta ar fi trebuit să primească Sfânta Împărtășanie s-a observat că nu mai respira.

"Este prima oară când ne confruntăm cu un astfel de caz. Nu știm care pot fi cauzele decesului. Răspunsul îl vor da cei de la Medicină Legală", a precizat dr. Tamara Solange Roșu, medic șef la UPU din cadrul Spitalului "Sfânta Maria".

Potrivit datelor adunate de polițiști, bebelușul de o lună ar fi plâns încă dinainte de a intra în Biserică, din acest motiv părinții hrănindu-l cu lapte. Copilul a continuat să plângă și în timpul evenimentului religios, cei prezenți la eveniment constatând că băiețelul se simțea rău imediat după botez. Chiar și preotul a încercat să îl resusciteze.

„În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei și, în funcție de rezultate, se vor dispune măsurile legale”, ne-a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Rezultatele ce urmează a fi furnizate de către Institutul de Medicină Legală vor releva care au fost condițiile în care a decedat bebelușul.