Tănse DEZVĂLUIE CULISELE RĂZBOIULUI Dragnea-Tudose. CUM A CÂŞTIGAT premierul

Politic

Stiri / Politic 8 Views

Tănse DEZVĂLUIE CULISELE RĂZBOIULUI Dragnea-Tudose. CUM A CÂŞTIGAT premierul

Analistul politic şi istoricul Stelian Tănase analizează, pe blog, războiul Dragnea-Tudose, susţinând că, până în acest moment, premierul s-a impus în faţa liderilor păpuşaţi de şeful PSD fiindcă aceştia sunt înspăimântaţi de spectrul pierderii guvernării. De asemenea, Tănase explică de ce, din nefericire, depindem cu toţii de deciziile care vor fi statuate în CEx-ul PSD, grupare care “a scos România la mezat”.

EVZ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale lui Stelian Tănase.

Spectacol pentru fraieri

„Aseară am trăit intr-o& atmosfera& de mare dramă națională. Spectacolul di& granda a& fost urmarit& cu sufletul la gură de cei pasionați& de politică și nu numai.& Mai erau și alti fraieri (pensionari, salariați, șomeri, etc)& prin zonă. Au fost& destui, așa încit să& asigure audiența maximă& televiziunilor de știri.& A fost un fior& extraordinar. V-ați& luat pulsul?& Ce s-a întîmplat atit& de thrilling de am& rămas mesmerizați& în fața micilor ecrane ore în șir ca să aflăm& un sfert de știre măcar& de la conclavul de șase ore al& PSD?

Paranoia PSD şi „pokerul” pe mize mari

Liderii& PSD, baricadați in sediul luxos din Soseaua Kiseleff, cu bodigarzi, protejați de& instalații de bruiaj& ca să nu fie ascultați (ce& paranoia!), cu jurnaliști stînd lipiți cu urechea de& uși, au dezbătut dacă& mai& sau nu guvernul lor.& E vorba despre guvernul Tudose.& Clar, CEx-ul PSD a pus la mezat țara. Nu a fost& o șuetă între cîțiva& băutori de bere. Nici o intrigă în& Cismigiu cu pensionari. S-a jucat o partidă& de poker pe mize fff mari. Depindem& toti in 2017& de deciziile CEx PSD.& Că ne place sau nu! Pe& mîinile cui a incăput& țara asta!? mă& întreb.

„Dacă Tudose ar fi aceptat-o pe Shhaidehh, ar fi fost ultimul om”

S-a văzut& teama pesediștilor că rămin fără& cașcaval& cind Mihai Tudose a amenințat cu demisia. Toată& lumea strinsă acolo& îl credea anesteziat& de regia savantă pusă la cale de Dragnea&Co.& Tudose a jucat tare. Nu știu dacă nu cumva la cacealma, cert este că dar a luat& potul. A jucat astfel& ca să nu se facă de cacao și să& fie& terminat& politic.& Dacă se intorcea& la Palatul Victoria cu Shhaideh, Plumb,& etc.& în sacoșă& era ultimul om. Toată& lumea l-ar fi disprețuit.& A ințeles& exact& și a plusat.& A avut un as de treflă în mînecă pe care l-a jucat la momentul potrivit.

Manevrele lui Dragnea şi ameninţarea premierului

Amenințarea& cu demisia& a funcționat& ca o căldare de gheață& aruncată peste un adormit.& Pînă atunci& tovarășii& mergeau pe formula &- că la rugamințile fierbinti ale& membrilor& CEx,& blablabla, cei trei& se întorc la guvern, iar Tudose cu acest alibi (voința& partidului)& îi acceptă.& Spre mirarea& celor aflați& în& Kiseleff,& regia& nu a mers. Ce dacă au fost puse la vot demisiile& și au fost respinse!& Mihai& Tudose nu s-a lăsat aburit.& Dragnea&complicii au încasat-o scurt.

Şah la cartelul Dragnea

Conclavul& PSD a trebuit să constate cu regrete și suspine& ca d-nele Shaideh și Plumb trebuie să plece, ca și pițifelniciul Cuc.& Bineinteles,& dacă PSD vrea& să mai aibă guvern.& Altfel, Mihai& Tudose părăsește baricada și se& ajunge urgent la& o criză politică,& ceea ce PSD (Dragnea, mai ales) nu iși poate permite cu nici un chip. Acesta a fost asul& lui Tudose.& Dragnea a zis& in clar &- A treia& oară nu mai duc la Cotroceni!& Asta& vrea să insemne& &- pentru al treilea& prim-ministru în acest an.& Aici s-a jucat totul.

Vrea să-i bage pe gât alţi oameni de casă

Azi urmează& actul& doi al acestui teatru ieftin, de bulevard. Dragnea va& încerca& să îi& bage pe gît lui& Tudose oamenii lui. Se va vedea mai bine& rezistența& anti-Dragnea& în PSD& și& influența& reală a lui& Tudose în partid”, scrie Stelian Tănase, pe blog.

&

&

&

&

&