Studiu: Cum arată bărbatul ideal în concepția femeii anului 2017

Externe

Stiri / Externe 27 Views

Studiu: Cum arată bărbatul ideal în concepția femeii anului 2017

Cercetătorii de la o universitate din Australia au încercat să stabilească cum arată bărbatul ideal în concepția femeii anului 2017, iar rezultatul nu este deloc surprinzător. Trebuie să fie înalt, cu mușchi și abdomen plat.

Veste proastă pentru bărbații sensibili și slabi, dar vechile reguli se aplică în continuare când vine vorba de a stabili cum arată bărbatul ideal în concepția celor mai multe femei.

Oamenii de știință au arătat unui grup de 160 de femei de fotografii ale unor bărbați fără cămașă pe ei și le-au cerut să le dea note.

Rezultatele arată că bărbații care păreau puternici, cu brațe musculare și torsuri tonifiate, au obținut scoruri mult mai bune decât cei care au ajuns mai puțin la sala de sport.

Imaginea forței fizice a fost departe și a fost cel mai important factor în determinarea a cât de atractiv era un om. Aceasta a reprezentat peste de 70% din atractivitatea bărbaților.

Bărbații înalți s-au descurcat bine, deși mai puțin decțt forța. Dar cele două luate împreună reprezintă 80% din atractivitatea bărbaților.

Cercetătorii au scris: „Rezultatele arată că cea mai mare atractivitate corporală masculină rezultă din indicii de formidabilitate și putere fizică, iar această forță mărește atractivitatea într-un mod liniar.

„Acest efect al înălțimii și greutății asupra atractivității poate fi datorat mecanismelor de alegere a partenerului care răspunde la indicii de sănătate sau la beneficiile pe care corpurile înalte și tonifiate le au în ceea ce privește capacitatea de agresivitate prelungită pentru vânătoare și alte aspecte ale capacității de luptă”.

Nici una dintre femei nu a prezentat o preferință statistic semnificativă pentru bărbații mai slabi, potrivit cercetătorilor australieni.

Concluzia cercetătorilor este că, la fel ca și în cazul majorității altor mamifere, femela speciei umane este atrasă de bărbatul musculos.

Citește și: VIDEO|”Români până la moarte”, episodul 2. Grecia, acum 6 ani. Mort și pierdut pe plantație

Post-ul Studiu: Cum arată bărbatul ideal în concepția femeii anului 2017 apare prima dată în Libertatea.ro.