Sterilizări cu forța, crime împotriva umanității și femei abuzate: rănile lăsate de un dictator ce se vrea GRAȚIAT

InfoActual

by Irina Lungu 1082 Views

Sterilizări cu forța, crime împotriva umanității și femei abuzate: rănile lăsate de un dictator ce se vrea GRAȚIAT

Mai multe femei din Peru au fost păcălite și sterilizate forțat, printr-un ordin al lui Alberto Fujimori, potrivit aldianews.com. Acum ele ies în stradă, din dorința de a face cunoscute ororile lui Fujimori și de a se opune grațierii sale.

Ele au trecut prin operații traumatizante, câteva dintre fiind la ora respectivă însărcinate! Acum toate au probleme de sănătate, plus că și muncesc, întrucât sunt nevoite să aibă grijă de familiile lor.

Ele cer dreptate și se opun posibilei grațieri a dictatorului. Alberto Fujimori este în închisoare de zece ani pentru că a comandat masacrarea unor civili și pentru corupție . Fujimori a ordonat două masacre comise în 1991-1992 de către un escadron al morții, în cursul cărora 25 de persoane au fost asasinate, printre care un copil, în cadrul luptei împotriva gherilei maoiste Sendero Luminoso.

Între anii 1995 și 2001 a fost implicat într-o campanie de stârpire a sărăciei, în care a sterilizat 300.000 de femei și 22.000 de bărbați. Majoritatea era formată din oameni simpli de la țară, care nu vorbeau spaniolă și care au semnat documentele fără să înțeleagă ce anume era stipulat acolo.

Acum copiii care s-au născut din părinții care au reușit să evite sterilizarea în masă militează alături de cei care au pătimit, arătându-și sprijinul .

Fujimori are de ispășit o pedeapsă de 25 de ani de închisoare, pentru corupție și crime, dar după ce a suferit o criză de hipertensiune și aritmie cardiacă la 79 de ani, sunt voci care susțin să fie grațiat.

Sursă foto: EFE / Ernesto Arias