Situație INCREDIBILĂ în Congresul SUA. Parlamentar republican militant anti-avort a făcut presiuni asupra iubitei sale SĂ AVORTEZE

InfoActual

by Irina Lungu 502 Views

Situație INCREDIBILĂ  în Congresul SUA. Parlamentar republican militant anti-avort a făcut presiuni asupra iubitei sale SĂ AVORTEZE

Caz hilar în Congresul SUA. Parlamentarul republican Tim Murphy a anunţat miercuri că nu va candida pentru un nou mandat în Congres anul viitor, după ce au ieşit la iveală mesajele scrise către amanta sa, în care încerca s-o convingă să avorteze, crezând-o însărcinată, informează AFP.

Scandalul a izbucnit după ce publicaţia locală din Pennsylvania, Pittsburgh Post-Gazette, a descoperit un mesaj plin de furie al unei femei cu care Murphy avea o relație, un medic psiholog pe nume Shannon Edwards, cu care parlamentarul a devenit apropiat în perioada când cei doi lucrau la un proiect de lege.

”Îţi afişezi ostentativ convingerile pro-viaţă și anti-avort, dar acest lucru nu te-a împiedicat să-mi ceri să avortez săptămâna trecută”, a scris femeia, care nici nu fusese însărcinată, de fapt.

”Nu eu am scris aceste mesaje, ci colaboratorii mei. Când le-am citit, m-am crispat. Le-am cerut să nu-i mai scrie, o voi face eu însumi”, a răspuns Tim Murphy, în vârstă de 65 de ani, care este și medic. El va părăsi Camera Reprezentanţilor la sfârşitul anului viitor, după 16 ani de mandate.

Parlamentarul a trimis un comunicat, în care și-a anunțat decizia: ”După ce am discutat cu familia şi colaboratorii mei, am hotărât să nu mai revin în Congres la sfârşitul mandatului”.

Tim Murphy nu este primul republican anti-avort care ajunge în mijlocul unui scandal, din cauza purtării ipocrite, vizavi de acest subiect. Unul dintre colegii săi, Scott DesJarlais, şi-a îndemnat fosta soţie şi una dintre amante să avorteze în anii 2000, potrivit mai multor agenții de presă.

Aproape toți republicanii, printre care și cei doi bărbați menționați, au votat pe 3 septembrie în favoarea unei noi propuneri de lege ce vizează interzicerea avorturilor din a 20-a săptămână de sarcină.