Și-a cerut iertare și a recunoscut că a greșit? Nu-i a bună!

Stil de viata

Stiri / Stil de viata 16 Views

Dacă un bărbat își cere iertare, înseamnă că are ceva de ascuns. Cu alte cuvinte, e atât de nefiresc ca el să facă un astfel de gest, încât, de cele mai multe ori, în spatele lui nu se află regretul sincer pentru ceea ce a făcut – și s-a aflat! -, ci ceea a făcut și nu s-a aflat. Și, pentru liniștea ambelor părți, el e conștient că lucrurile trebuie să rămână exact așa.

De altfel, situația nu poate fi decât win-win.

barbat cuplu iertare picioare

Ea a primit respect, atenție și – cel mai prețios dar – regretele lui exprese, aproape palpabile odată cu transpunerea lor în cuvinte, convingându-se astfel că el și-a conștientizat greșeala cu tot cu implicații, astfel încât să-i pară rău și s-o recunoască atât de spășit… Cu siguranță – crede ea – va evita pe viitor să mai greșească așa sau în orice alt fel. Ce asigurare mai bună să-ți poți dori, ca femeie?

Practic, din perspectiva femeii, un bărbat care are capacitatea să-și ceară iertare este un bărbat pe care te poți baza mai mult decât pentru a deschide un borcan sau pentru a schimba un bec (mă rog, unii nici atât nu știu, că tot noi, femeile, suntem cele care luăm decizii, inclusiv când vine vorba de becuri sau iluminatul casei sau alte aspecte „tehnice”, dar asta, desigur, este o altă discuție). Revenind, așadar, avem de-a face cu un bărbat pe care te poți baza. În fond, toți greșim. Dar nu toți avem puterea să ne recunoaștem greșelile și să ne cerem iertare pentru ele, astfel asumându-ni-le, corect? Cum spuneam, toate aceste sunt valabile doar din perspectiva ei…

Iar el, ei bine, el a primit un „respiro”, o pauză, un alibi, mai puține întrebări iscoditoare, mai multă libertate de mișcare, mai multă încredere, șanse mai mari să continue să greșească, acoperit fiind de proaspetele regrete oferite ca ofrandă vigilenței consoartei.

A-și cere iertare, pentru un bărbat, este astfel similar butonului care controlează o casă automatizată. Cum apasă pe el, cum toate se așază pe făgașul dorit. Desigur, pentru o perioadă. Vorba cântecului, până data viitoare!

Tu cât de des ești în situația să accepți scuze? Și îți trezesc ele suspiciuni?