Scenariu apocaliptic. SUA și Coreea de Nord au același as în mânecă: Distrugerea lumii

InfoActual

by Irina Lungu 970 Views

Scenariu apocaliptic. SUA și Coreea de Nord au același as în mânecă: Distrugerea lumii

Suntem aproape de izbucnirea unui război nuclear? În teorie, nu. Deși atât Coreea de Nord, cât și SUA se amenință zilnic cu propriile rachete, în spatele amenințărilor se află strategii elaborate. De aceea nu au mai existat atacuri nucleare, de la Hiroshima și Nagasaki.

Strategia este asigurarea ambelor țări rivale că sunt capabile de distrugerea lumii, dar deocamdată, doar în teorie. Ce reprezintă, de fapt, această strategie? Amenințarea care ar conduce la un atac nuclear imediat? Dacă s-ar întâmpla, toate națiunile ar fi complet măturate. Practic, mai mult ar pierde, decât ar câștiga. De aceea, nimeni nu atacă pe nimeni.

Lumea rămâne în picioare nu pentru că liderii cei mai puternici ai lumii sunt foarte înțelepți, ci fiindcă se tem. Se tem de ce s-ar întâmpla, dacă ar ataca. Niciun lider nu și-ar dori să aterizeze 100 de kilotone de uraniu la el în țară.

Însă ar putea Coreea de Nord să distrugă America? Încă nu se știe răspunsul sigur, potrivit Ruptly.com. Distrugerea mutuală a lumii este un as în mâneca țărilor cu un arsenal nuclear asemănător. Coreea de Nord are mult mai puține focoase decât SUA. Bomba lansată de SUA la Hiroshima avea 15 kilotone. Dacă ar fi îndreptată spre Barcelona, de exemplu, s-ar înregistra 151.430 de morți și 288.370 de răniți, potrivit nuclearsecrecy.com.

Dacă cea mai puternică bombă nucleară testată vreodată de SUA, care are 15.000 de kilotone, ar fi lansată spre Barcelona, ar muri 1.779.710 oameni, iar 333.691 ar fi răniți.

Ce s-ar întâmpla dacă cea mai mare bombă testată de Rusia, care are 50.000 de kilotone! ar fi îndreptată spre același oraș: 2.725.480 de morți și 1.238.200 de răniți!

Nu se știe exact ce arsenal nuclear deține Coreea de Nord, dar la ultimele teste, s-ar fi ajuns la 120 de kilotone. Incomparabil cu resursele SUA și Rusia în materie de putere nucleară. Oricum, chiar și așa, Kim Jong-un are o putere colosală la dispoziție.

Ar trebui să ne gândim care este cel mai apropiat buncăr care ne-ar putea adăposti? Teoretic, nu. Potrivit bunei practici militare, puterea reciprocă de a distruge lumea implică... pacea. Centrele de comandă militară spun că așa este de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Sunt cunoscuți cei care au puterea și care pot distruge.

Însă atât Trump, cât și Jong-un au caracteristicile liderilor fanatici și dictatori, de aceea teoria păstrării păcii este fragilă. Dincolo de distrugerea în masă și radiații, un război nuclear ar însemna cantități uriașe de cenușă și praf, care ar crea nori ce ar bloca Soarele săptămâni întregi, chiar și luni!

Temperatura Pământului ar scădea dramatic, până la nivelul de îngheț. Fotosinteza ar fi imposibilă, spun cercetătorii de la Environmental Consequences of NW- Consecințele războiului nuclear asupra mediului-. Toate plantele ar muri. Asta se va întâmpla și cu speciile care au supraviețuit, după ce se termină resursele de hrană. Adică, oamenii vor fi următorii la rând.

Când Trump și Jong-un se ”joacă” agresiv cu rachetele lor, uită că cea mai mică greșeală ar avea impact asupra întregii lumi.

Nu o spunem noi, ci propria lor teorie. De aceea, ar cam fi timpul să înceteze.