SCANDALUL Kevin Spacey ia amploare. Noi acuzații au ieșit la iveală, într-un carusel al dezvăluirilor cu tentă sexuală ce pare fără de sfârșit la Hollywood

InfoActual

by Super Admin 845 Views

SCANDALUL Kevin Spacey ia amploare. Noi acuzații au ieșit la iveală, într-un carusel al dezvăluirilor cu tentă sexuală ce pare fără de sfârșit la Hollywood

Noi acuzaţii de hărţuire sexuală au apărut joi în Marea Britanie împotriva lui Kevin Spacey, în special din partea unui fost angajat al teatrului londonez Old Vic, acuzat că a trecut cu vederea derapajele actorului american, care a fost directorul artistic al acestei instituţii timp de 11 ani.

"L-am văzut pipăind bărbaţi în nenumărate rânduri în tot felul de situaţii diferite (...) în apartamentul său din North Lambeth, la Old Vic şi în pub-ul său favorit", a declarat fostul angajat joi pentru cotidianul The Guardian, sub acoperirea anonimatului.

"Se folosea de faptul că era o vedetă. Îi atingea pe bărbaţi în zona genitală, dar o făcea foarte rapid, la modul la care ei nu se puteau feri din drumul lui", a adăugat el.

"Ceea ce mă supără este ipocrizia unor locuri precum Old Vic, care afirmă astăzi că nu au ştiut", a mai spus el.

Rebecca Gooden, stagiară la Old Vic în 2010, susţine că poveştile privind comportamentul lui Kevin Spacey, de 58 de ani, erau un lucru obişnuit la teatrul al cărui director artistic a fost între 2004 şi 2015.

Ea a povestit pentru The Guardian că i s-a spus că unor tineri "frumoşi" li s-a refuzat un post în administraţia instituţiei, în urma unui incident, relatează AFP.

"Exista o 'glumă' recurentă pe această temă. Am fost informată că nu eram autorizată să vorbesc despre asta în afara teatrului. Faptul că teatrul a ales să spună că nu ştia realmente mă îmbolnăveşte", a afirmat ea.

Întrebat de AFP despre acest lucru, Old Vic a răspuns într-un mail că nu este în prezent "în poziţia de a comenta ceea ce s-ar fi putut întâmpla în trecut".

Teatrul a anunţat că a înfiinţat o adresă de e-mail (confidential@oldvictheatre.com) unde să fie trimise plângerile privind un eventual comportament inadecvat al lui Spacey.

"De când am înfiinţat această linie de comunicare confidenţială, constatăm deja marele avantaj al acestei noi politici de deschidere şi de comunicare a informaţiilor în deplină siguranţă. Sprijinim şi încurajăm puternic importanta schimbare de cultură în curs în această industrie", a subliniat el, potrivit Agerpres.

Spacey, care a primit două premii Oscar, se află deja în centrul unui scandal după dezvăluirile actorului Anthony Rapp, de 46 de ani, care l-a acuzat că a încercat să-l agreseze sexual pe când avea doar 14 ani.

Marţi, un barman englez, Daniel Beal, a afirmat pentru cotidianul The Sun că actorul american s-a exhibat în faţa lui în 2010 şi apoi i-a cumpărat tăcerea oferindu-i ceasul lui în valoare de 5.670 de euro.

Un alt bărbat, neidentificat, a declarat pentru BBC că s-a trezit cu capul lui Spacey pe pieptul lui în 1985, în apartamentul său new-yorkez, atunci când era adolescent.