Samsung neagă acuzaţiile cum că ar fi încetinit în mod intenţionat performanţele produselor smartphone de generaţie mai veche (Internet)

Actualitate

Stiri / Actualitate 18 Views

Samsung neagă acuzaţiile cum că ar fi încetinit în mod intenţionat performanţele produselor smartphone de generaţie mai veche (Internet)

Vizat deja o investigaţie oficială, Samsung a oferit prima declaraţie pe tema acuzaţiilor privind deprecierea intenţionată a performanţelor la anumite dispozitive, folosind actualizări de firmware.

”Samsung nu furnizează, pe întreaga durată de viaţă a unui dispozitiv, actualizări software care reduc intenţionat performanţele oferite. Vom colabora în întregime cu investigaţia desfăşurată de autoriăţile italiene pentru clarificarea situaţiei.”

Spre deosebire de Apple, care a admis în mod oficial folosirea unor practici care încetinesc performanţele dispozitivelor, cauza scăderilor de performanţă observată la unele modele de telefoane Samsung nu este pe deplin înţeleasă.

Spre exemplu, dacă la telefoane iPhone performanţele sunt scăzute limitând consumul procesorului pentru a compensa scăderea capacităţii bateriei, la alte produse cum este prima generaţie de tablete Nexus 7 performanţele scădeau din cauza soluţiei de stocare NAND flash, care „îmbătrânea” după folosire îndelungată.

(...)

Cuvinte cheie: Samsung

Subiecte asemănătoare:
» Corpul antitrust din Italia investighează Samsung şi Apple sub suspiciunea că au încetinit telefoanele mobile pentru a forţa utilizatorii să cumpere altele noi
» Samsung brevetează un design de smartphone cu „breton” şi unul cu elemente ascunse sub display
» Galaxy S9 şi S9 Plus primesc dată de lansare
» Meizu M6S: un mid-range chinezesc atipic echipat cu procesor Samsung
» Samsung a dezvăluit o ediţie limitată Galaxy Note 8, celebrând Jocurile Olimpice de iarnă 2018

Articol original - Samsung neagă acuzaţiile cum că ar fi încetinit în mod intenţionat performanţele produselor smartphone de generaţie mai veche, de pe site-ul go4it.ro