RACHETELE lui Kim Jong-un aduc PANICA. EROAREA ABERANTĂ a autorităților din Hawaii

Externe

Stiri / Externe 9 Views

RACHETELE lui Kim Jong-un aduc PANICA. EROAREA ABERANTĂ a autorităților din Hawaii

Locuitorii din Hawaii au fost alertați de o alarmă care anunța un atac iminent cu rachete balistice. Alerta, trimisă sâmbătă din greșeală locuitorilor arhipelagului, le cerea tuturor să caute adăpost. Amenințarea a fost infirmată rapid de autoritățile statului american.

&

În dimineața zilei de sâmbătă, locuitorii din statul Hawaii din SUA au primit o alertă pe telefon prin care li se spunea: „Amenințare iminentă cu rachetă balistică în Hawaii. Adăpostiți-vă imediat. Acesta nu este un exercițiu”. Mesajul, scris doar cu majuscule, a cauzat panică pe teritoriul arhipelagului, potrivit BBC.

Acesta este mesajul pe care l-au primit americanii din arhipelag pe telefon. Sursa FOTO: Twitter

&

După 20 de minute, autoritățile au asigurat cetățenii că & nu există nicio amenințare asupra insulelor. Atât agenția locală de gestionare a evenimentelor, cât și guvernatorul David Ige au asigurat că oamenii nu au de ce să se teamă.

&

&

În acest moment, nu este foarte clar cum de s-a produs eroarea.

&

&

Mesajul vine într-un context geopolitic tensionat, în care Kim Jong-un amenință că rachetele Coreei de Nord pot atinge Statele Unite continentale, iar tensiunile dintre liderul comunist și președintele american, Donald Trump, sunt în creștere.

&

&

&

Sursa: AGERPRES

&

&

&

&