Producătorul de la Hollywood care a deschis ”cutia Pandorei” în materie de hărțuire sexuală #metoo. Harvey Weinstein, istoria acuzațiilor de abuz și hărțuire sexuală

InfoActual

by Irina Lungu 932 Views

Producătorul de la Hollywood care a deschis ”cutia Pandorei” în materie de hărțuire sexuală #metoo. Harvey Weinstein, istoria acuzațiilor de abuz și hărțuire sexuală

Începând cu 1984 și până în zilele noastre, peste 30 de femei îl acuză pe Harvey Weinstein că le-a abuzat, relatează huffingtonpost.com.

În 1984, Tomi-Ann Roberts a fost rugată de Weinstein să se dezbrace, întrucât dorea să fie actriță. În 1990, o asistentă din New York s-a certat cu Harvey din cauza insistențelor lui, iar Sophie Dix a povestit că Weinstein a împins-o și a dus-o cu forța într-o cameră de hotel. Ea a fugit la baie, iar când a ieșit de acolo, Weinstein se masturba.

Ashley Judd a povestit că la începutul anilor '90, Weinstein a rugat-o să îi facă masaj sau să îl privească la duș, la un hotel din Beverly Hills.

Rosanna Arquette a declarat că Weinstein i-a apucat mâna și i-a așezat-o pe penisul său.

Un masaj i-a solicitat și lui Louise Godbold, iar în fața lui Kate Beckinsale a apărut într-un halat la hotelul Savoy, când ea avea 17 ani. Câțiva ani mai târziu, a întrebat-o ce ar fi zis, dacă i-ar fi făcut avansuri.

Laura Madden a declarat că Weinstein i-a cerut de câteva ori să îi facă masaj, pe vremea când era angajata lui.

Tot un masaj i-a cerut și lui Katherine Kendall, în apartamentul lui din New York. În schimb, lui Gwyneth Paltrow s-a oferit el să îi facă un masaj, la hotelul Beverly Hills Peninsula.

Lui Florence Darel i-a făcut propuneri indecente într-un hotel, când ea avea 26 de ani, iar soția lui Weinstein se afla într-o cameră alăturată.

La Mira Sorvino s-a dus în timpul Festivalului de film de la Toronto și i-a masat umerii.

Pe Asia Argento a forțat-o să îi facă masaj și sex oral, iar lui Claire Forlani i-a făcut avansuri de vreo cinci ori.

Nici Angelina Jolie nu a scăpat de avansurile libidinoase ale lui Harvey, după același tipar. Cameră de hotel, masaj și sex oral, fanteziile clare ale producătorului de filme.

Lui Heather Graham i-a făcut confesiuni, spunându-i că se înțelesese cu nevasta că se poate culca cu cine dorea, când timp era plecat din oraș.

Lui Graham i-a spus că îi va da cele mai bune roluri, dacă va face sex cu el. Multor debutante le-a spus că dacă nu trec de proba practică, să facă sex cu el, nu vor juca niciodată în filme.

Pe Lauren Sivan a blocat-o într-un hol și a obligat-o să îl privească, în timp ce el se masturba.

În fața altora, a ieșit dezbrăcat de la duș și le-a arătat erecția. Apoi le promitea că le va face vedete, dacă îi vor accepta avansurile sexuale.

Lauren Oconner, o fostă angajată, a mărturisit cum a obligat o fostă asistentă personală să îl masturbeze.

În 2015, după ce a apucat o femeie de sâni, ea l-a reclamat la poliție, după care au ajuns la o înțelegere.

Pe Cara Delevingne a vrut să o sărute, după ce a rugat-o să sărute și o femeie. Apoi i-a spus că nu va reuși la Hollywood, dacă face sex doar cu femei.

Însă toate aceste fapte ale sale au fost recunoscute de victimele sale și scandalul sexual în care este implicat producătorul hollywoodian a generat o campanie online despre hărţuirea sexuală, la care participă milioane de femei pe reţelele de socializare sub hashtag-ul #metoo.