Preferințe enologice regale. De ce bea regina Angliei doar VIN ROMÂNESC? Deoarece este un VIN MINUNE

InfoActual

by Irina Lungu 1050 Views

Preferințe enologice regale. De ce bea regina Angliei doar VIN ROMÂNESC? Deoarece este un VIN MINUNE

În urmă cu 16 ani, prințul Charles i-a adus mamei sale, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii o sticlă de vin românesc, iar de atunci, se pare că regina Angliei nu mai dorește să bea altceva.

Este cunoscut faptul că un pahar de vin pe zi este sănătate curată, iar regina, ajunsă la 91 de ani, este un exemplu de longevitate. Putem crede că vinul românesc contribuie la starea de bine a Măriei Sale.

Potrivit socialistul.com, regina Elisabeta consumă un pahar de Fetească Neagră în fiecare zi, după micul dejun, la prânz 1, 2 pahare de vin alb producție proprie specială a gospodarilor din zona Vrancei, iar după vestitul ceai de la ora 5 englezesc, regina se mai delectează cu un pahar de vin alb de Cotnari, care se pare că ar fi preferatul Măriei Sale. Seara bea în cupe de argint vin de Murtfatlar.

Consilierii reginei, în frunte cu marele paharnic, au fost alarmați acum câțiva ani, de sumele impresionante pe care regina le dădea pe vinurile românești, așa că au rugat cercetătorii britanici ai Casei Regale să analizeze compoziția acestor licori minune.

Rezultatul a fost uluitor. Se pare că vinul românesc, datorită solului binecuvântat, are câteva calități unice în lume! Iar concluzia este uimitoare. Strugurii românești sunt încărcați cu o energie minunată, iar vinurile făcute din acești struguri pot prelungi viața cu până la 18 ani și jumătate.

După rezultatele analizelor, regina chiar este încurajată să bea vinurile românești, Măria Sa lansând chiar o modă printre iubitorii de la palat ai acestei licori.

Legăturile între România și Anglia încep să fie din ce în ce mai strânse.