Opt milioane de lei pentru două străzi. Care leagă Sibiul de Lacul lui Binder

Locale

Stiri / Locale 11 Views

Cele 8,3 milioane de lei vor fi folosite pentru modernizarea a două străzi care urmează a fi intens circulate o dată cu demararea și finalizarea centrului de agrement din zona Lacul lui Binder.

Primăria Sibiu propune alocarea a 2,3 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru modernizarea străzii Lacul lui Binder, pe o porțiune de 580 de metri lungime. În prezent, strada este una de pământ, iar după realizarea modernizării ar trebui să aibă trotuare, covor asfaltic, rețea de apă și canalizare menajeră și pluvială, iluminat public și cablaj metropolitan.

Mult mai mare este estimată investiția pentru modernizarea străzii Tractorului, lucrare estimată prin studiul de fezabilitate la aproximativ șase milioane de lei, cu tot cu TVA. Strada Tractorului, tot din cartierul Țiglari, va fi modernizată pe o lungime de un kilometru și 50 de metri: va avea noi trotuare, spațiu carosabil și parcări laterale, rețea de apă și canalizare, cablaj metropolitan și o nouă rețea de iluminat strada.

Indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea celor două străzi urmează a fi supuși aprobării consilierilor locali ai Sibiului în ședința de joi. Mai apoi ar trebui pregătite procedurile pentru contractarea proiectării și execuției, în urma cărora vor fi stabilite sumele finale ale lucrărilor.
Pentru Centrul de agrement Lacul lui Binder, Primăria a anunțat în toamna anului trecut faptul că investițiile necesare sunt estimate la 13 milioane de lei. Investiții care, într-un scenariu optim, ar fi finalizate anul viitor. Mai multe detalii despre viitorul Centru de agrement puteți citi aici.

Sursa foto: Google Earth

Post-ul Opt milioane de lei pentru două străzi. Care leagă Sibiul de Lacul lui Binder apare prima dată în Turnul Sfatului Online.