O lege dată de Parlamentul grec a BULVERSAT biserica GREACĂ: „Dacă femeile urcă pe Muntele Arthos vine sfârşitul lumii”

Externe

Stiri / Externe 9 Views

O lege dată de Parlamentul grec a BULVERSAT biserica GREACĂ: „Dacă femeile urcă pe Muntele Arthos vine sfârşitul lumii”

Aşa cum se ştie Parlamentul grec a trecut o lege acum două zile care permite schimbarea de sex de la 15 ani. Asta înseamnă că schimbarea sexului se poate face fără obligația de a trece printr-o intervenţie chirurgicală, aşa cum era până acum.

Opinia publică, o parte a clasei politice dar mai ales Biserica Ortodoxă din Grecia a fost bulversată la aflarea veştii că legea a trecut.& Aşa cum a fost prezentat şi adoptat acest proiect de lege, "permite persoanelor schimbarea sexului doar printr-o simplă declarație în fața instantei, ceea ce obligă autoritățile publice să modifice mențiunea cu privire la sex și să emită un nou act de stare civilă".

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cerut deputaților să arate „eroism politic“ şi să voteze proiectul de lege privind schimbarea de sex la 15 ani: „Trăim în Europa, a declarat, acest lucru înseamnă că ne străduim pentru progres, mai degrabă decât să rămână în obscurantism. Extindem drepturile omului și modernizăm țara … Nici o tradiție, nici o religie nu poate sta deasupra drepturilor omului”.

& Reacţia Mitropolitului Ieremia de Gortina este următoarea:

„Da, trăim, dacă nu exact în vremurile Antihristului, trăim în vremurile premergătoare fiarei din cartea Apocalipsei, cea cu zece coarne și cu șapte capete.

& Preoţii de pe& Sfantul Munte, au reacţionat de asemenea:

„Daca femeile intra aici, vine sfarsitul lumii. Asa ne-au invatat batranii nostri, asa au profetit sfintii nostri, care erau facatori de minuni, cuviosi, asceti sau nebuni pentru Hristos.”, titrează ortodoxinfo.ro.