Nu, Hugh Hefner nu a iubit femeile

InfoActual

by Irina Lungu 919 Views

Nu, Hugh Hefner nu a iubit femeile

Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy, a murit la vârsta de 91 de ani, din cauze naturale, acasă la conacul său de lux Playboy, înconjurat de cei dragi.

Hefner a devenit faimos după ce a publicat primul număr al revistei Playboy, în 1953, unde apărea nud Marilyn Monroe, diva incontestabilă a acelor vremuri.

Până în 1970, revista avea deja 7 milioane de cititori, iar el a construit un imperiu în valoare de sute de milioane de dolari, incluzând cluburi private, cazinouri, hoteluri de lux, filme și post tv.

Apoi, a creat imaginea simbol, celebrii iepurași sexy. În 1971, Hefner a cumpărat celebrul domeniu Playboy, cunoscut în toată lumea pentru petrecerile sale. Hugh a fost căsătorit de trei ori, dar era cunoscut pentru numeroasele sale relații cu femei tinere, frumoase și sexy. Ultima sa soție este Crystal Harris, care nu va primi nimic în urma morții magnatului, el având grijă să semneze un contract prenupțial strict. Hefner are 4 copii, făcuți cu celelalte două neveste, iar băiatul Cooper se pare că va fi cel care va cotinua povestea iepurașilor nud.

Hefner își iubea lucrurile. Faimoasele sale halate din mătase, domeniul și mașinile de epocă. De asemenea, declara că iubea femeile. Femeile din jurul său, cu aspect de păpușă Barbie. Cu siguranță, iubea să le privească, spune un articol din Time Magazine. Iubea să facă bani din vânzarea imaginii femeii, dar nu se știe sigur dacă iubea femeia pentru ce reprezintă ea.

Multe femei au declarat că au fost abuzate și insultate de Hefner. Editorialista Time, Jill Filipovic, spune că însăși vecinătatea criptei sale lângă cea a lui Marilyn este o insultă, întrucât el și-a clădit un imperiu de milioane de dolari în urma fotografiilor cu actrița goală. Există voci care susțin că Monroe nu și-ar fi dorit ca acele poze să fie făcute publice.

Da, Hefner apăra dreptul la liberă exprimare, dreptul la avort sau dreptul de a-ți alege orientarea sexuală. Playboy milita pentru nuditate, obscen, sex și dorință.

Hefner spunea că revista reflectă mentalitatea masculină, dar și el a avut un rol în a modela această mentalitate.

Nici revista și nici Hefner nu au prezentat vreodată femeia altfel decât un obiect sexual și accesibil. Într-un mod genial, Hefner s-a aliat revoluției sexuale și drepturilor femeilor, contribuind la noul curent al ”amorului liber” prin revista sa plină de femei goale.

Feministele însă îl acuză de ipocrizie, spunând că avea în vedere tot dreptul bărbatului la sex, care venea ca o consecință a emancipării femeii.