Liviu Pleşoianu a FĂCUT ANUNŢUL cel MARE! Are deja concluziile pentru Comisia de Anchetă

Politic

Stiri / Politic 59 Views

Liviu Pleşoianu a FĂCUT ANUNŢUL cel MARE! Are deja concluziile  pentru Comisia de Anchetă

Deputatul. PSD, Liviu Pleşoianu, anunţă pe pagina sa de socializare faptul că are deja concluziile care trebuie cuprinse în raportul final al Comisiei de Anchetă. Consideră că implicarea nelegală și neconstituțională a instituțiilor de forță în viața politică presupune: RELUARE anchetei în ceea ce privește celebra deja „sufragerie a lui Oprea”.

"În zece zile, voi trimite către Comisia de Anchetă propriile concluzii, pentru a fi cuprinse în în raportul final. Vă pot face cunoscute de pe acum două concluzii:

1. E necesară modificarea în regim de urgență a legislației, astfel încât orice Comisie parlamentară de Anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitația la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-și piardă imediat funcția. De asemenea, dacă o persoană era slujbașa statului în perioada anchetată, ea va avea obligația (sub imperiul unor sancțiuni corespunzătoare) de a răspunde solicitărilor Comisiei de Anchetă, chiar dacă în prezent nu mai e angajată de statul român.

2. Imediat după ce modificăm legislația (în regim de urgență), voi propune înființarea unei noi Comisii de Anchetă. Principalul obiectiv al acesteia va fi acela de a ancheta implicarea nelegală și neconstituțională a instituțiilor de forță în viața politică, socială și economică din România. Evident, aceasta va presupune și reluarea anchetei în ceea ce privește celebra deja „sufragerie a lui Oprea”! Un alt obiectiv foarte important va fi acela de a ancheta implicarea unor entități străine în controlul asupra vieții politice, economice și sociale românești", scrie politicianul pe pagina personală de socializare.