Intel propune folosirea unităţilor GPU, în locul procesorului de sistem, pentru accelerarea sarcinilor de scanare antivirus (Software)

Actualitate

Stiri / Actualitate 25 Views

Intel propune folosirea unităţilor GPU, în locul procesorului de sistem, pentru accelerarea sarcinilor de scanare antivirus (Software)

Interfaţa grafică integrată din procesoarele Intel ar putea căpăta o nouă utilitate, preluând cea mai mare parte a sarcinilor de procesare realizate de motoarele antivirus, eliberând procesorul de sistem pentru alte activităţi. Totodată, măsura ar putea extinde autonomia bateriei, reducând drastic consumul de energie cauzat de scanările antivirus.

Intel a demonstrat cum tehnologia numită Accelerated Memory Scanning permite reducerea nivelului de încărcare a procesorului în timpul scanărilor antivirus de la aproximativ 20%, la mai puţin de 2%, transferând procesarea către unitatea GPU integrată.

Odată ce va fi adoptată de producătorii antivirus, tehnologia Accelerated Memory Scanning va putea accelera sarcinile de scanare antivirus pentru orice PC echipat cu procesoare Intel Core 6th, 7th şi 8th gen, cu condiţia ca acestea să folosească interfaţa grafică integrată.

Pentru început, Intel va colabora cu Microsoft pentru îmbunătăţirea soluţiei Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), livrată în mod gratuit PC-urilor cu sistem de operare Windows 10, actualizările necesare urmând să fie disponibile chiar din această lună.

&

(...)

Cuvinte cheie: Intel

Subiecte asemănătoare:
» Compania ZTE a fost sancţionată de SUA pentru vânzarea de tehnologii americane către Iran şi Coreea de Nord
» Intel renunţă să mai remedieze exploit-ul Spectre şi pentru PC-urile echipate cu procesoare de generaţie mai veche
» Procesoarele high-end Core i9 de la Intel sunt acum disponibile şi pe laptop-uri
» Intel va aduce conectivitate 5G în sistemele laptop şi PC-uri desktop
» Intel va permite driverelor pentru grafică integrată să aplice setări optimizate care îmbunătăţesc performanţele în jocuri

Articol original - Intel propune folosirea unităţilor GPU, în locul procesorului de sistem, pentru accelerarea sarcinilor de scanare antivirus, de pe site-ul go4it.ro