Incendiu devastator în Londra | Un tânăr și-a cărat mama pe scări 24 de etaje, după ce aceasta și-a pierdut cunoștința

Externe

Stiri / Externe 19 Views

Incendiu devastator în Londra | Un tânăr și-a cărat mama pe scări 24 de etaje, după ce aceasta și-a pierdut cunoștința

Faptele eroice făcute de cei care locuiau în Grenfell Tower continuă să iasă la iveală, la câteva zile de la incendiul care a șocat întreaga lume. Un tânăr în vârst de 24 de ani și-a cărat mama pe scări 24 de etaje, după ce aceasta își pierduse cunoștința, relatează The Sun.

Femeia a fost scoasă, din turnul cuprins de flăcări,  de fiul ei, care a făcut un efort de-a dreptul impresionant. Shekeb Neda se afla cu mama lui, Flora (55 de ani), atunci când a avut loc incendiul. Imediat, apartamentul a fost cuprins de un fum puternic, așa că tânărul a încercat să iasă cât mai repede de acolo. Mama lui, care suferă de atrofie musculară, are nevoie de ajutor pentru a se deplasa, așa că fiul a încercat să o sprijine. Femeia și-a pierdut apoi cunoștința, însă Shekeb nu a renunțat.

„Shekeb trebuia să o scoată de acolo rapid. I-a pus brațele în jurul gâtului său și a cărat-o pe scări 24 de eraje”, a povestit unchiul tânărului.

Femeia este acum în comă, iar Shekeb a intrat și el în comă, la scurt timp după ce a ajuns la spital. El și-a revenit ulterior, iar acum starea sa de sănătate începe să se îmbunătățească.

„Este un erou! În haosul acela, cu toate țipetele, el și-a luat mama în brațe și a cărat-o până la parter. A alergat 24 de etaje pe scări. Nu știu cum a reușit, cu atât fum și cu flăcările alea, este incredibil”, a mai spus unchiul tânărului.

Din păcate, tatăl lui Shekeb, care este taximetrist, este dat dispărut. El rămăsese la etajul 24. Multe alte persoane sunt date dispărute, iar autoritățile se tem că bilanțul tragediei ar putea depăși 100 de morți.

Părinții lui Shekeb sunt originari din Afganistan, însă el s-a născut în Marea Britanie. Tânărul a absolvit recent facultatea, având diplomă în inginerie mecanică.

Ce se știe până acum despre incendiul de la Grenfell Tower

Un incendiu devastator a cuprins blocul cu 24 de etaje din vestul Londrei, în noaptea de marți spre miercuri Cel puțin 17 morți au fost confirmate, însă oficialii se tem că bilanțul ar putea să depășească 100, multe persoane fiind încă dispărute Prima victimă a tragediei a fost identificată drept Mohammed Al Haj Ali, un refugiat sirian, în vârstă de 23 de ani Premierul britanic a ordonat o anchetă publică, iar autoritățile au deschis și ele o anchetă Incendiul ar fi fost provocat de un frigider defect Experții au spus că flăcările s-au extins rapid, din cauza izolației termice Mulți oameni au sărit de la balcoane pentru a se salva Martorii au povestit despre cum o mamă și-a aruncat copilul de la etajul nouă Locatarii au ridicat problema siguranței blocului în caz de incendiu, în urmă cu patru ani, dar au fost ignorați Mai multe celebrități, printre care Adele și Rita Ora, dar și mulți londonezi s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe oameni Primele fotografii din interiorul Grenfell Tower arată ce a mai rămas din casele oamenilor Vezi toate (7) fotografiile

Post-ul Incendiu devastator în Londra | Un tânăr și-a cărat mama pe scări 24 de etaje, după ce aceasta și-a pierdut cunoștința apare prima dată în Libertatea.ro.