Imagini de COȘMAR într-un râu din Paraguay. Dezastru ecologic! O mare de pești morți trage din nou semnalul asupra pericolului numit POLUARE

InfoActual

by Irina Lungu 1178 Views

Imagini de COȘMAR într-un râu din Paraguay. Dezastru ecologic! O mare de pești morți trage din nou semnalul asupra pericolului numit POLUARE

Din cauza deșeurilor aruncate ilegal, râul Confuso din Paraguay a rămas fără oxigen. Acest fapt ar fi putut ucide întreaga populație de pești. Au murit între 5000 și 10000 de pești, potrivit elsalvador.com.

Garda de Mediu anchetează cauzele care au determinat acest dezastru ecologic, dar, cel mai probabil, este vorba de poluare.

Momentan, nu s-au pronunțat. Fausto Mosqueira, proprietarul unei mici ferme în apropiere de râul Confuso a suportat câteva zile mirosul înfiorător al peștilor morți.

Mosqueira și vecinii au alertat autoritățile din Villa Hayes de îndată, cea mai apropiată așezare, o comunitate aflată la 35 de kilometri NV de Asuncion.

Se pare că peștii au murit la 150 km în amonte. Localnicii spun că la ei nu a mai plouat din februarie.

Unul dintre oficialii care anchetează moartea peștilor a spus că dacă la laborator nu se vor descoperi substanțe chimice toxice, mai mult ca sigur peștii au murit din cauza lipsei de oxigen. Râul este plin de sedimente, iar pământul plin de sare.

Peștele carimbata este un pește care măsoară 50 centimetri când ajunge la maturitate. În Argentina, Brazilia și Bolivia este cunoscut ca ”tarpon”, iar Mosqueira a explicat că acest pește supraviețuiește greu atât în apă dulce, cât și în apă sărată.