Dreapta își încălzește prezidențiabilii

Politic

Stiri / Politic 10 Views

Dreapta își încălzește prezidențiabilii

Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, propunerea ca președintele Klaus Iohannis să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2019.

Întrebat dacă a discutat cu Iohannis dacă doreş- te să mai candideze pentru un al doilea mandat, Orban a răspuns luni: „Cu siguranţă, că altfel nu votam”.

Breșă

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a spus într-o emisiune televizată că decizia partidului vine și pentru că liberalii au vrut să prevină o breșă în partid: „Se speculează mult o breşă, posibilitate ca PNL să nu-l susţină pe Klaus Iohannis. Apele sunt tulburate. Chiar din interior. Atunci conducerea a spus să lămurim situaţia”.

Competiție

În paralel, vicepremierul Grațiela Gavrilescu (ALDE) a afirmat vinerea trecută că președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, este cel mai potrivit candidat la prezidențiale. Tăriceanu a recunoscut că își pune și el problema candidatului la prezidențiale dar „e mult prea devreme” ca ALDE să facă un anunț. Tăriceanu nu a respins, însă, posibilitatea să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Mister

Întrebat dacă PSD ar putea avea un candidat din afara partidului, liderul formațiunii, Liviu Dragnea, a răspuns, luni seară: „Nu am stabilit ce facem noi și ne apucăm să susținem pe alții? Nu cred. Ditamai PSD? Ce naiba?”. Dragnea nu a vrut să spună dacă va candida în 2019. „Avem o strategie pentru Cotroceni, dar nu am stabilit candidatul. E mult prea devreme. Fiecare cu strategia lui. Să ajungem acolo, să fim sănătoși!”, a răspuns el.

&